Grillowane krewetki z sosem Romesco

Grillowane krewetki z sosem Romesco
Przepis Grillowane krewetki z sosem Romesco jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 63 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ocet sherry, oliwę z oliwek, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Spróbuj Grillowane krewetki czosnkowe z sosem Romesco, Grillowane krewetki z sosem Romesco z kakao, oraz Grillowane szaszłyki z krewetek z Romesco dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce, moczyć chile w 1 szklance wrzącej wody do miękkości, 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Drenaż.
3
Pomidora pokroić na pół wzdłuż; usunąć nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
NasionaNasiona
4
Skropić ok. 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek na pokrojone boki; posypać lekko solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
5
Umieścić połówki pomidorów na blasze do pieczenia, Wyciąć Boki do góry i piec w piekarniku 400, aż rumiane i miękkie, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
6
Wlać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek do patelni o średnicy od 8 do 10 cali na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać czosnek i mieszać często, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
8
W robocie kuchennym lub blenderze, połączyć chile, pomidor, czosnek, papryka, migdały, ocet i pietruszka. Wirować, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PaprykaPapryka
OcetOcet
CzosnekCzosnek
PomidorPomidor
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
10
Wlać do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Krewetki opłukać i osuszyć. Nawlecz na cztery metalowe szpikulce (od 10 do 14 cali.).
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
12
Posmarować oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
13
Umieść krewetki na grillu na solidnym łóżku średnio gorących węgli lub na średnim ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 3 do 4 sekund); zamknij pokrywę na grillu gazowym. Gotować krewetki, obracając raz, aż nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 3 do 6 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
14
Podawać z sosem romesco.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn