Grillowane krewetki z sosem Romesco
Przepis Grillowane krewetki z sosem Romesco jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 63 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ocet sherry, oliwę z oliwek, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Spróbuj Grillowane krewetki czosnkowe z sosem Romesco, Grillowane krewetki z sosem Romesco z kakao, oraz Grillowane szaszłyki z krewetek z Romesco dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, moczyć chile w 1 szklance wrzącej wody do miękkości, 20 protokół.
Pomidora pokroić na pół wzdłuż; usunąć nasiona.
Skropić ok. 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek na pokrojone boki; posypać lekko solą i pieprzem.
Umieścić połówki pomidorów na blasze do pieczenia, Wyciąć Boki do góry i piec w piekarniku 400, aż rumiane i miękkie, o 20 protokół.
Wlać 1 łyżeczkę oliwy z oliwek do patelni o średnicy od 8 do 10 cali na średnim ogniu.
Dodać czosnek i mieszać często, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
W robocie kuchennym lub blenderze, połączyć chile, pomidor, czosnek, papryka, migdały, ocet i pietruszka. Wirować, aż dobrze wymieszane.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Krewetki opłukać i osuszyć. Nawlecz na cztery metalowe szpikulce (od 10 do 14 cali.).
Posmarować oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem.
Umieść krewetki na grillu na solidnym łóżku średnio gorących węgli lub na średnim ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 3 do 4 sekund); zamknij pokrywę na grillu gazowym. Gotować krewetki, obracając raz, aż nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 3 do 6 minut w sumie.