Grillowane krewetki z pomidorową salsą oliwkową

Jeśli masz mniej więcej 40 minut do spędzenia w kuchni, Grillowane krewetki z pomidorem Salsa oliwkowa może być niesamowite bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis do wypróbowania. To danie główne ma 487 kalorii, 49g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na 6,08 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z prostych przepisów wymaga oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, octu winnego, ząbka czosnku i oliwek. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Grillowany łosoś z salsą pomidorowo-oliwkową, Węgiel Grillowane krewetki i kalmary z grillowanymi cytrynami i wędzonymi pomidorami-czarna oliwka, oraz Grillowany Lucjan po hiszpańsku z salsą pomidorową i zielonymi oliwkami.
Instrukcje
Szalotki namoczyć w occie:
Umieścić mielone szalotki w małej misce i dodać ocet z czerwonego wina. Ocet pomoże wyjąć kęs z surowej szalotki.
Blanszować i obrać pomidory: najlepszym sposobem na obieranie pomidorów jest lekko zdobyć końcówki ostrym nożem, wrzucić je do wrzącej wody, pozwolić im gotować przez 1 minutę, a następnie zanurzyć je w dużej misce wypełnionej lodowatą wodą.
Pomidory wyjąć z lodowatej wody i obrać zewnętrzną skórę. Pomidory posiekać, pokroić w kostkę i włożyć do dużej miski.
Dodaj szalotki, mielony czosnek, kapary, czarne oliwki, i oliwa z oliwek do miski z pomidorami.
Posypać solą i pieprzem, delikatnie wymieszać składniki i odstawić.
Przygotuj krewetki do grillowania: Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, obrać i devein krewetki. Zalać krewetki oliwą z oliwek.
Posypać krewetki solą i umieścić je na szaszłyki. Zalecamy nawlekanie krewetek na dwa szaszłyki, aby krewetki były łatwiejsze do odwrócenia na grillu.
Grilluj krewetki: rozgrzej grill na wysokim bezpośrednim ogniu. Wyczyść kraty. Grilluj krewetki z pokrywą grilla otwartą na kilka minut z każdej strony, wystarczy je ugotować.
Podawać: gdy będziesz gotowy do podania, dodaj pietruszkę do salsy.
Podawać salsę z krewetkami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Grillowane krewetki można połączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.