Grillowane krewetki i warzywa z perłowym kuskusem

Grillowane krewetki i warzywa z perłowym kuskusem
Grillowane krewetki i warzywa z perłowym kuskusem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 483 kalorie, 36g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 4,54 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka krewetek, szafran wątki, ząbek czosnku, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Perłowy Kuskus z jesiennymi warzywami i karmelizowaną cebulą, Kuskus z grillowanymi warzywami przepis, oraz Grillowane warzywa i ciecierzyca z kuskusem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszać ocet, oregano, tymianek, czosnek, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, aż sól się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
OcetOcet
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodaj 1/3 szklanki oleju w wolnym strumieniu, ubijając, aż połączy się vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Podgrzać 1 łyżkę oleju w szerokim 3-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie grzać kuskus, mieszając od czasu do czasu, aż będzie pachnący i bladozłoty, 3 do 5 minut. Podczas grzanek kuskus, wymieszać bulion, wodę i szafran w dużej szklance.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
SzafranSzafran
BulionBulion
TostyTosty
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodajemy do kuskusu z 1/2 łyżeczki soli i gotujemy na wolnym ogniu. Dusić, pod przykryciem, aż płyn się wchłonie i kuskus jest al DENTE, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
SólSól
5
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 10 minut. Wymieszać winegret do połączenia, następnie wymieszać 2 łyżki do kuskusu i odstawić, odsłonięte, w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
KuskusKuskus
6
Przygotować grill do gotowania na średnio gorącym węglu (umiarkowane ciepło dla gazu).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
7
Wrzucić krewetki z 1 łyżka oleju, 1/4 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczka pieprzu w misce i wątku 4 lub 5 krewetki na każdym szaszłyku (nie tłum, lub krewetki nie będzie gotować równomiernie).
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
KrewetkiKrewetki
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Obierz cebulę i przyciąć końce korzeniowe lekko, pozostawiając końce nienaruszone, a następnie połówki wzdłuż i pociąć połówki wzdłuż na 1/2-calowe kliny szerokości. Włóż 1 drewniany kilof przez każdy klin, aby utrzymać warstwy razem podczas grillowania, a następnie włóż cebulę do dużej miski z cukinią. Wrzucić warzywa z pozostałymi 2 łyżkami oleju, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
CukiniaCukinia
CebulaCebula
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Grilluj szaszłyki z krewetkami na lekko naoliwionym stojaku grillowym, przykryte tylko wtedy, gdy używasz grilla gazowego, obracając się raz szczypcami, aż po prostu gotowane, o 4 łącznie minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
SzczypceSzczypce
10
Transfer krewetki, odrzucając szaszłyki, do czystej miski i wrzucić z 2 łyżki vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Grilluj warzywa na lekko naoliwionym stojaku grillowym, przykrytym tylko wtedy, gdy używasz grilla gazowego, odwracając się raz, aż po prostu zmiękną, około 5 minut, przenosząc do miski jako grillowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Usunąć i wyrzucić kilofy z cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
13
Skropić warzywa z pozostałym winegretem i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
WarzywaWarzywa
14
Łyżka kuskusu na dużym talerzu lub płytkiej misce do serwowania. Na kuskus ułożyć krewetki i warzywa i posypać fetą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
KuskusKuskus
KrewetkiKrewetki
Ser FetaSer Feta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
15
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
1
* Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, krewetki i warzywa można gotować na gorącej lekko naoliwionej dobrze przyprawionej dużej (2-palnikowej) patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu. Grilluj szaszłyki z krewetkami, obracając się raz, w sumie około 4 minut. Grilluj warzywa, obracając się raz, w sumie około 5 minut.* Vinaigrette może być wykonane 3 godziny wcześniej i przechowywane, pokryte, w temperaturze pokojowej.* Szaszłyki z krewetek można zmontować 2 godziny wcześniej i schłodzić, przykryte folią.* Warzywa można kroić, a cebulę można na 2 godziny schłodzić, przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
WarzywaWarzywa
CebulaCebula
KrewetkiKrewetki
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
SzaszłykiSzaszłyki
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia24
Magazyn