Grillowane kotlety wieprzowe z polewą Klonowo-żurawinową
Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 120 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz przyprawioną sól, cukier, sok z cran-malin i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Grillowane kotlety wieprzowe z jabłkowo-żurawinową glazurą klonową przepis, Grillowane kotlety wieprzowe z polewą Klonowo-jabłkową, oraz Kotlety Wieprzowe Żurawinowo-Klonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wszystkie składniki wymieszać w małej misce.
Pierwsze 8 składników wymieszać w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ubijając do gładkości. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Do ahead: przyprawa rub i glazury mogą być wykonane 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać przyprawy pocierać w temperaturze pokojowej. Przykryć i schłodzić glazurę. Rewarm glazury tylko do wylewania przed użyciem.
Spray grill rack z nonstick spray i przygotować grill (średnie ciepło).
Posypać przyprawą obficie natrzeć po obu stronach kotletów wieprzowych (około 1/2 łyżki stołowej na stronę), naciskając na przyleganie.
Umieść kotlety schabowe na grillu, przykryj i gotuj 5 minut z każdej strony.
Szczotkuj obficie szkliwem. Przenieść do chłodniejszej części grilla i nadal grillować, odkryte, aż gotowane przez, szczotkowanie często z glazury, o 3 minuty dłużej na stronę.
* Dostępne w sklepach z żywnością specjalistyczną oraz od tienda.com.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.