Grillowane kotlety wieprzowe Ribeye (Ribeye) z łatwym pikantnym sosem BBQ
Przepis grillowane kotlety wieprzowe Ribeye (Ribeye) z łatwym pikantnym sosem BBQ jest gotowy w około 40 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.96 za porcję. Jedna porcja zawiera 420 kalorii, 33g białka, oraz 15 g tłuszczu. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka octu jabłkowego, cebula, sos worcestershire, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest idealny do 4 Lipca. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest solidne. Spróbuj Grillowane kotlety wieprzowe z pikantnymi balsamicznymi grillowanymi brzoskwiniami, Hot & Spicy Grillowane Kotlety Wieprzowe, oraz Sweet ' N ' Spicy grillowane kotlety wieprzowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na średnim ogniu i posmaruj oliwą z oliwek. Kotlety przyprawiamy obficie solą i pieprzem po obu stronach.
Umieścić wieprzowinę na grillu przez 8 do 9 minut, obracając raz w połowie, aż do ugotowania do temperatury wewnętrznej 145 stopni F.
Wyjąć wieprzowinę z grilla, przykryć folią, odstawić na 3 minuty.
Aby zrobić puree, dodaj ziemniaki do garnka z wodą, na dużym ogniu i gotuj przez 15 minut.
Spuścić wodę i dodać śmietanę. Ziemniaki rozgnieść na gładką masę. Wymieszać posiekany szczypiorek, sól i pieprz.
Aby zrobić pikantny sos BBQ, podgrzać olej w garnku na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę do miękkości i dodać ketchup, brązowy cukier, Worcestershire, ocet, i cayenne. Dusić przez 15 minut, aby sos zgęstniał i wyłączyć ogień. Po ostygnięciu SOS przecier w blenderze.
Kotlety podawać razem z ziemniakami i łyżką sosu BBQ.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Antica Chardonnay (Mountain Select) z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.