Grillowane kotlety jagnięce z sosem wiśniowym
Grillowane kotlety jagnięce z sosem wiśniowym to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 124 kalorie. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką sól, wiśnie, tawny port i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 19 minut. Z łyżeczką wynik 25%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Pistacjowe kotlety jagnięce z sosem wiśniowym, Grillowane kotlety jagnięce z sosem wiśniowym, oraz Kotlety Jagnięce Z Sosem Porto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jagnięcinę posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli i pieprzu; odstawić.
Doprowadzić port do wrzenia w średniej patelni na dużym ogniu. Gotować, odkryte, 2 do 3 minut lub do zmniejszenia do 1/3 szklanki. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę w osobnej misce, mieszając, aż będzie gładka.
Dodaj mieszankę skrobi kukurydzianej i wiśni na patelnię. Dusić 1 minutę lub aż sos będzie lekko gęsty.
Wyjąć z ognia; wymieszać z tymiankiem i pozostałą 1/4 łyżeczki soli.
Płaszcz jagnięcy w sprayu do gotowania; miejsce na stojaku do grillowania. Grill 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Podawać sos wiśniowy na jagnięcinie.
Podawać z: grillowaną czerwoną cebulą i cukinią