Grillowane kotlety jagnięce z sosem Tahini

Grillowane kotlety jagnięce z sosem Tahini mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.9 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 545 kalorii, 64G białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 4. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz ząbki czosnku, liście kolendry, mieloną kurkumę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kotlety jagnięce z sosem Tahini, Grillowane kotlety jagnięce z sosem z czerwonego wina, oraz Grillowane kotlety jagnięce z sosem winnym.
Instrukcje
W robocie kuchennym, połączyć 1/2 szklanki liści kolendry z czosnkiem i miętą i pulsować, aż grubo posiekane.
Dodaj 1/3 szklanki soku z cytryny, 1 łyżka oliwy z oliwek, papryka, czarny pieprz, kminek, kurkuma, nasiona kopru włoskiego, cayenne, cynamon i 1 łyżeczka soli koszernej. Proces aż do utworzenia pasty.
Kotlety włożyć do naczynia do pieczenia, zalać marynatą i obrócić do płaszcza.
Zapal grill lub rozgrzej patelnię grillową. Grillować kotlety na średnim ogniu przez 8 minut, obracając raz, aż natychmiastowy odczyt termometru włożonego w najgrubszą część kotleta zarejestruje 125 do 130 dla średnio rzadkich.
Przenieś kotlety na talerz i pozostaw na 5 minut.
Tymczasem w małej misce ubijamy tahini i podlewamy pozostałymi 2 łyżkami soku z cytryny i 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek.
Kotlety udekorować posiekaną kolendrą i podawać z sosem tahini.