Grillowane kotlety jagnięce marynowane z balsamicznymi pomidorkami Cherry
Grillowane kotlety jagnięce marynowane z balsamicznymi pomidorkami koktajlowymi to bezmleczne przystawka. Jedna porcja zawiera 79 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, sól, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowane Kotlety Jagnięce Marynowane Z Balsamicznymi Pomidorkami Cherry, Kotlety Jagnięce Marynowane Balsamicznie, oraz Kotlety jagnięce z sosem wiśniowo-balsamicznym i miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj miód, ocet, czosnek, sól i pieprz i przelej do zamykanej plastikowej torby.
Dodać jagnięcinę, następnie uszczelnić worek, wyciskając nadmiar powietrza i obracając, aby rozprowadzić marynatę. Marynować jagnięcinę, schłodzoną, od czasu do czasu obracając, 1 godzinę. Doprowadzić jagnięcinę do temperatury pokojowej.
Przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na spodzie grilla i na pokrywie.
Wyjąć jagnięcinę z marynaty, zastrzegając marynatę. Gdy ogień jest średnio gorący (możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund), grill jagnięcina na lekko naoliwionym stojaku grillowym, obracając się raz, około 4 minut w sumie dla średnio rzadkich.
Przełożyć na talerz i ogrzać, przykryć.
Pomidory (jeszcze na winorośli, jeśli używasz) gotować w jednorazowej patelni, przykrytej pokrywą grilla, ostrożnie obracając, aż zmiękną i dopiero zaczną się dzielić, około 8 minut.
Skropić ocet balsamiczny na pomidorach, obracając się do płaszcza, a następnie gotować, odsłonięte, aż ocet zmniejszy się o około połowę, o 2 protokół.
Marynatę z dowolnymi sokami jagnięcymi zgromadzonymi na talerzu zagotować w małym ciężkim rondlu, przykrytym.
Jagnięcinę skropić marynatą i podawać z pomidorami.
* Jagnięcinę i pomidory można również grillować partiami na lekko naoliwionej dobrze przyprawionej patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu (pomidory będą miały mniej czasu na zmiękczenie, około 3 minut).
Każda porcja (w tym jęczmień) zawiera około 429 kalorii i 14 gramów tłuszczu.