Grillowane kotlety cielęce z surowym sosem to bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis na 4 porcje. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 17 g tłuszczu i łącznie 216 kalorii. Za 2,19 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek, liście, szpinak i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. To będzie hit na Twoim wydarzeniu z okazji czwartego lipca. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 33 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 93% wyniku, co jest wynikiem znakomitym. Grillowane kotlety cielęce z sosem pomidorowym prosciutto, grillowane kotlety cielęce i radicchio z sosem cytrynowo-kaparowym oraz grillowane kotlety cielęce cytrynowo-pietruszkowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
W misce wymieszaj pomidory, bazylię, pietruszkę, czerwoną cebulę, sól, pieprz, ocet balsamiczny i około 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Pozostaw pomidory na 10 minut, aby sól wypłynęła z pomidorów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić Na 8 Klinów, Każdy Kawałek Przekrojony Na 1/2
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
2
Rozgrzej patelnię grillową lub grill zewnętrzny na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, przymknąć oko i przełożyć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
4
Połóż kotlety na talerzu i obróć szczypcami oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, a następnie obficie dopraw solą i pieprzem z obu stron. Gdy patelnia grillowa lub grill będzie mocno rozgrzany, dodaj kotlety i smaż z pierwszej strony przez 5 minut. Oprzyj się pokusie przesuwania kotletów, chcesz mieć ładne ślady grilla i dobrą skórkę. Przed obróceniem kotletów zmniejsz ogień do średniego lub przesuń kotlety nieco na bok na grillu zewnętrznym, aby uzyskać bardziej pośrednie ciepło. Przewróć je na drugą stronę i smaż przez 7 do 8 minut, wyjmij kotlety i odstaw je pod przykrywką kawałka folii aluminiowej na około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
5
Gdy kotlety będą ugotowane i odpoczęte, dodaj szpinak i oliwki do pomidorów i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Ciasto Kukurydziane
6
Sałatkę podawaj na kotletach lub obok nich, a na wierzch każdego kotleta wylej odrobinę soku pomidorowo-balsamicznego z dna salaterki.