Grillowane kotlety cielęce z sałatką z rukoli i bazylii
Grillowane kotlety cielęce z rukolą i sałatką z bazylii mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 379 kalorii. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odebrać dziecko rukola, żeberka kotlety cielęce, cebula, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety cielęce pieczone na patelni z rukolą, Kotlety cielęce z pieczoną szalotką, rukolą i miękką polentą, oraz Five-spice kotlety wieprzowe z grillowaną sałatką z nektarynki i rukoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ubij razem olej, sok z cytryny, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w dużej misce do połączenia, następnie wymieszaj pomidory i cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Pomidor
Pieprz
Cebula
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Winegret Z Wermutu
1
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Delikatnie Funt kotlety (unikając kości) do 1/8 cala grubości między 2 arkuszy folii z płaskim boku pounder mięsa lub wałkiem do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości
Mięso
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Meat Tenderizer
Folia Foliowa
Wałek Do Ciasta
3
Tosty bułki tartej w dużym 4-stronnej patelni blachy w piekarniku, mieszając raz lub dwa razy, aż do wyschnięcia, ale nie Złoty, 7 do 10 minut. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
4
Okruchy wymieszać z serem i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu w płytkiej misce lub talerzu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Ser
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
5
Kotlety posypać po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
6
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia papierem woskowym. Umieść olej w innej płytkiej misce lub talerzu ciasta. Zanurzyć każdy kotlet w oleju, pozwalając nadmiar kapać, a następnie pogłębiać obie strony posiekać (i kości) w mieszaninie bułki tartej, naciskając delikatnie, aby pomóc okruchy przylegają.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
Sterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Papier Woskowany
Winegret Z Wermutu
7
Przełożyć na blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
8
Przygotować grill do bezpośredniego gotowania na gorąco na średnio gorącym węglu drzewnym (średnie ciepło dla gazu).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
9
Olej grill rack, a następnie kotlety grillowe, pokryte tylko wtedy, gdy za pomocą grilla gazowego, obracając raz, aż tylko gotowane przez i złocisty brązowy i grill znaki pojawiają się, około 8 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1
Tuż przed podaniem dodajemy do sałatki rukolę i bazylię, następnie doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Rukola
Bazylia
2
Podawać na kotletach.
1
* Można zastąpić kotlety wieprzowe o grubości 1 cala bez kości kotletami cielęcymi; skrócić czas grillowania do 6 minut.* Mieszankę Chlebowo-okruchową można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić.* Kotlety można wbijać i powlekać 2 godziny wcześniej i schładzać.