Grillowane kotlety cielęce lub wieprzowe z sosem figowym Marsala, cytrynowo-Ricotta Orzo, selerem naciowym i sałatką z grzybów
Grillowane kotlety cielęce lub wieprzowe z sosem figowym Marsala, cytrynowo-Ricottan Orzo, seler i sałatka z grzybów mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 5,92 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 71g białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 1205 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 48 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz groszek, ser ricotta, wino marsala i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest niesamowite. Spróbuj Grillowane kotlety cielęce i Radicchio z sosem cytrynowo-kaparowym, Cielęcina Scaloppine z pieczarkowym sosem Marsala, oraz Kotlety cielęce z szafranem Orzo i sosem pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzać wodę do wrzenia na makaron. Doprawić wodą sól i ugotować makaron do al dente. Heads up: musisz dodać 1 pudełko grochu w ostatniej chwili czasu gotowania do wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2
Pat kotlety suche.
3
Wymieszać przyprawę grillową, nasiona i kolendrę i wcierać mieszaninę w kotlety.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
4
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
W małym garnku na średnim ogniu połączyć figi, Marsala i tymianek. Doprawić odrobiną czarnego pieprzu i delikatnie skrócić 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
6
Podgrzać około 2 łyżki oleju na patelni na średnim ogniu. Gdy olej pali, kotlety zapiekamy 2 minuty z każdej strony i przekładamy do piekarnika na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Pokrój seler i grzyby i połącz z natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
8
W misce z makaronem połącz skórkę z 2 cytryn z serem ricotta, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Seler i grzyby wymieszać z sokiem z 2 cytryn i 1/4 szklanki oleju, doprawić solą i pieprzem, a na wierzch polać dużą ilością ogolonego parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
10
Dodać groszek do orzo, gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
11
Odcedzić orzo i groszek i dodać do cytryny ricotta. Wrzucić do połączenia i dostosować sól i pieprz, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
12
Podawać kotlety z figami na górze i ricotta orzo i seler i sałatka z grzybów wzdłuż boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jedno wino, którego możesz spróbować to Aubert Lauren Vineyard Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 139 dolarów.