Grillowane kanapki z bakłażanem Pita z jogurtem-czosnek
Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.36 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 161 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 minut. Udaj się do sklepu i podnieś rukolę, pieprz, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kanapki pita z jagnięciną i bakłażanem, Kanapki Z Fetą, Fasolą Garbanzo I Bakłażanem Pita, oraz Sałatka z pieczonych bakłażanów z chipsami Pita i sosem jogurtowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić plastry bakłażana w durszlaku; posypać 1 łyżką soli. Dobrze rzucaj.
Odcedzić 30 minut. Dokładnie spłukać; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Pozostałe 1/2 łyżeczki soli, jogurt i kolejne 4 składniki (przez czosnek) połączyć w małej misce.
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Bakłażana i cebulę posmarować olejem.
Umieść bakłażan i plasterki cebuli na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grill 5 minut z każdej strony lub aż warzywa będą miękkie i lekko rumiane.
Napełnij każdą połówkę pita 1 1/2 łyżki mieszanki jogurtu, jedną czwartą plasterków bakłażana, jedną czwartą plasterków cebuli i 1/4 szklanki rukoli.