Grillowane i faszerowane pieczarki Portobello z gorgonzolą
Grillowane i faszerowane grzyby Portobello z gorgonzolą mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 361 kalorii, 20g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.13 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz grzyby portobello, bułkę tartą, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Grillowane i faszerowane pieczarki Portobello z gorgonzolą, Pieczarki Portobello Faszerowane Z Grilla, oraz Pieczarki Portobello Faszerowane Z Grilla.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Na dużej patelni podgrzej 2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Dodać kiełbasę z indyka i gotować, często mieszając, aż gotowane przez, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę.
Zdjąć patelnię z ognia. Wymieszać z serem mascarpone.
Dodaj tymianek, oregano, bułkę tartą, 1/2 szklanki Gorgonzoli, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Mieszaj, aż wszystkie składniki zostaną połączone.
Pieczarki posmarować z obu stron pozostałym olejem i doprawić solą i pieprzem. Grillować grzyby, od strony łodygi w dół, przez 3 minuty. Obróć grzyby i grilluj przez 2 minuty do miękkości. Każdy grzyb napełnij mieszanką kiełbas i polej pozostałą gorgonzolą. Powrót grzyby do grilla i gotować, aż farsz jest rozgrzany i Gorgonzola zaczyna się topić, około 5 do 7 minut.
Uwaga kucharza: zmontowane grzyby można również umieścić na blasze do pieczenia i gotować pod rozgrzanym brojlerem, aż do ogrzania.