Grillowane homary z winegretem Kolendrowo-limonkowym

Grillowane homary z Kolendro-limonkowym winegretem to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 333 kalorie. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne dla 4 Lipca. Jeśli masz masło, skórkę z limonki, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 45%. Spróbuj Grillowane słodkie ziemniaki z limonką Cilantro Vinaigrette, Grillowane słodkie ziemniaki z limonką Cilantro Vinaigrette, oraz Grillowana Sałatka kukurydziana z cukinią z winegretem Cilantro Lime dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść żywego homara na desce do krojenia.
Umieść czubek dużego noża na środku homara. Szybko przeciąć homara na pół od środka do głowy, a następnie przeciąć na pół od środka do końca ogona. Powtórz z pozostałymi homarami.
Szczotka wyciąć stronę homarów z roztopionym masłem.
Umieścić homary, pokrojone bokiem do góry, na grillu. Grill, przykryty pokrywą grilla, na średnim ogniu (350-40
8 do 10 minut lub do czasu, aż mięso będzie nieprzezroczyste, a skorupki będą czerwone.
W małej miseczce połącz skórkę z limonki i 5 kolejnych składników. Powoli ubij oliwę z oliwek, aż do połączenia.
Ułożyć ugotowane homary, pokrojone bokiem do góry, na półmisku.
Skropić każdą połówkę 2 łyżeczkami vinaigrette.
Podawać Pozostałe vinaigrette z boku.
Uwaga na wino: w tym roku Norren Graziano pomaga świętować 25-lecie Trellis z szefem kuchni Marcelem Desaulnierami i jego partnerem Johnem Curtisem. Do tego przepisu Noreen poleca Calera Viognier Mt. Harlan (36 zł)
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to moje ulubione homary. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować La Chablisienne Chablis Cote de Lechet Premier Cru. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
![La Chablisienne Chablis Cote de Lechet Premier Cru]()
La Chablisienne Chablis Cote de Lechet Premier Cru