Grillowane homary z winegretem Kolendrowo-limonkowym

Grillowane homary z winegretem Kolendrowo-limonkowym
Grillowane homary z Kolendro-limonkowym winegretem to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 333 kalorie. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne dla 4 Lipca. Jeśli masz masło, skórkę z limonki, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 45%. Spróbuj Grillowane słodkie ziemniaki z limonką Cilantro Vinaigrette, Grillowane słodkie ziemniaki z limonką Cilantro Vinaigrette, oraz Grillowana Sałatka kukurydziana z cukinią z winegretem Cilantro Lime dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść żywego homara na desce do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2
Umieść czubek dużego noża na środku homara. Szybko przeciąć homara na pół od środka do głowy, a następnie przeciąć na pół od środka do końca ogona. Powtórz z pozostałymi homarami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
3
Szczotka wyciąć stronę homarów z roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
4
Umieścić homary, pokrojone bokiem do góry, na grillu. Grill, przykryty pokrywą grilla, na średnim ogniu (350-40
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
8 do 10 minut lub do czasu, aż mięso będzie nieprzezroczyste, a skorupki będą czerwone.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
W małej miseczce połącz skórkę z limonki i 5 kolejnych składników. Powoli ubij oliwę z oliwek, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Ułożyć ugotowane homary, pokrojone bokiem do góry, na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
8
Skropić każdą połówkę 2 łyżeczkami vinaigrette.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
9
Podawać Pozostałe vinaigrette z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
10
Uwaga na wino: w tym roku Norren Graziano pomaga świętować 25-lecie Trellis z szefem kuchni Marcelem Desaulnierami i jego partnerem Johnem Curtisem. Do tego przepisu Noreen poleca Calera Viognier Mt. Harlan (36 zł)
Składniki, których będziesz potrzebować
ViognierViognier
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to moje ulubione homary. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować La Chablisienne Chablis Cote de Lechet Premier Cru. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
La Chablisienne Chablis Cote de Lechet Premier Cru
La Chablisienne Chablis Cote de Lechet Premier Cru
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn