Grillowane homary z południowo-azjatyckim sosem do maczania

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj grillowanych homarów z południowo-azjatyckim sosem do zanurzania. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 182 kalorie, 27g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka żywych homarów, brązowy cukier, azjatycka pasta z chili i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane krewetki i szalotki z sosami do zanurzania w Azji Południowo-Wschodniej, Gotowane homary z sosem do maczania, oraz Południowo-Azjatycka Sałatka Z Grillowaną Wołowiną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś 8-quart czajnik trzy czwarte pełne wody do wrzenia dla homarów.
Czosnek mielony i w misce wymieszać z sosem rybnym, sokiem z limonki, brązowym cukrem, wodą i pastą chili. Sos do zanurzania można przygotować do tego punktu 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć.
Zanurz 2 homary na główce wpierw we wrzącej wodzie i gotuj 3 minuty (homary będą tylko częściowo ugotowane).
Przełóż homary szczypcami do durszlaka, aby osuszyć i ostudzić. Powrót wody do wrzenia i gotować pozostałe 4 homary w ten sam sposób.
Kiedy homary są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie, odkręć ogony i zerwać pazury na ciele każdego homara, odrzucając ciała. Nożycami kuchennymi połówki ogonów (w tym muszli) wzdłuż. (Nie usuwać mięsa ogona lub pazura z muszli.) Homary można przygotować do tego punktu 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. (Jeśli robisz z wyprzedzeniem, natychmiast schładzaj homara i utrzymuj go w stanie schłodzonym, aż będzie gotowy do grillowania.)
Posiekaj kolendrę i miętę i wymieszaj z sosem do zanurzania. Odmierz 1/4 szklanki sosu do zanurzania, aby użyć do fastrygowania ogonów homara. Grilluj pazury na stojaku ustawionym 5 do 6 cali nad świecącymi węglami, przykryte, obracając je od czasu do czasu, aż pęcherzyki cieczy na otwartych końcach, około 5 minut i przenieś na talerz do serwowania.
Ułóż ogony na grillu, pokrój boki w górę i posmaruj sosem fastrygującym. Ogony Grill, pokryte, fastrygowanie od czasu do czasu, 6 minut, lub do mięsa jest nieprzezroczyste.
Podawać homara z sosem zanurzeniowym i połówkami limonki.