Grillowane homary kolczaste z Bahamskim sosem Curry

Grillowane homary kolczaste z Bahamskim sosem Curry
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów, więc spróbuj grillowanych homarów z Bahamskim sosem Curry. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 517 kalorii, 17g białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Na 10,03 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mleka kokosowego, drewniane szaszłyki, mieszanka curry mesa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać niesłodzone mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Bezglutenowy Wegański Sernik Truskawkowy jako deser. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 1 godzina i 15 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 51%. Spróbuj Grillowane homary z południowo-azjatyckim sosem do maczania, Ziołowy Grillowany Homar pacyficzny, oraz Grillowane Homary Maine dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce, połączyć wszystkie przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Przenieść do zapieczętowanego pojemnika i przechowywać do 1 miesiąca.
1
Rozgrzać olej w średnim piecu holenderskim na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Dodać cebulę i imbir i gotować do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę. Mieszać w Mesa Curry
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
4
Wymieszać i gotować przez 2 minuty.
5
Dodać białe wino i gotować, aż zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
6
Dodaj wywar z homara i mleko kokosowe i gotuj, aż zmniejszy się o połowę, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół. *
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado HomarówStado Homarów
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
7
Przenieść mieszaninę do blendera i zmiksować na gładką masę. Przecedzić do małego rondla i gotować do konsystencji sosu. Doprawić miodem, solą i pieprzem do smaku i złożyć kolendrę. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Wyjmij płyn z ognia i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 5 minut.
2
Przenieś płyn do blendera lub robota kuchennego i napełnij go nie więcej niż w połowie. Jeśli używasz blendera, zwolnij jeden róg pokrywy. Zapobiega to efektowi próżni, który powoduje wybuchy ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Umieść ręcznik na górze maszyny, pulsuj kilka razy, a następnie przetwarzaj z dużą prędkością, aż będzie gładka.
1
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
W garnku wyposażonym we wkładkę do gotowania na parze ogony homara stają się nieprzejrzyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Ogony wyjąć z parownika, posmarować olejem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Cienki-Cienki-
4
Umieść 2 szaszłyki, wzdłuż, w każdym ogonie, aby ogony leżały płasko na grillu. Mięso grillować bok w dół przez około 10 minut lub aż oznaczone i po prostu gotowane przez.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Podawać z sosem Curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos CurrySos Curry

Składniki

3Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekane chili poblano z nasionamidrobno posiekane chili poblano z nasionami1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoZiemia chile de arbolZiemia chile de arbol2Spód: okruszki z herbatników graham8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego4trochę posiekanej cukiniiOlej rzepakowyOlej rzepakowy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane liście kolendryposiekane liście kolendry2caleświeży imbir, obrany i posiekanyświeży imbir, obrany i posiekany3goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokardamon mielonykardamon mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreogoździki mielonegoździki mielone2warzywo (np. szpinak)kolendra mielonakolendra mielona2warzywo (np. szpinak)kminek mielonykminek mielony2warzywo (np. szpinak)Koper mielonyKoper mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2warzywo (np. szpinak)mielona kurkumamielona kurkuma1porcja startego parmezanu1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami4trochę posiekanej cukiniiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz1kilogramykolczaste ogony homarakolczaste ogony homara1łyżka czerwony ocet winnyczerwona cebula, grubo posiekanaczerwona cebula, grubo posiekana4trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwestado homarówstado homarów2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniesłodzone mleko kokosoweniesłodzone mleko kokosowe2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)2Spód: okruszki z herbatników grahamMesa Curry Mix (w zależności od tego, jak ostre lubisz)Mesa Curry Mix (w zależności od tego, jak ostre lubisz)4trochę posiekanej cukiniiDrewniane szaszłyki, moczone w wodzie przez 30 minutDrewniane szaszłyki, moczone w wodzie przez 30 minut

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar można łączyć z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Simonnet-Febvre Chablis Les Preuses Grand Cru z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
Simonnet-Febvre Chablis Les Preuses Grand Cru
Simonnet-Febvre Chablis Les Preuses Grand Cru
Na nosie występują aromaty kwiatowe, dymne i mineralne. Po postarzaniu pojawia się również kruchy aromat, a także nuty przypraw, pyłku i miodu. Finezja, delikatność i mineralność charakteryzują to wino. Początkowo jest delikatny w ustach, ale później staje się silniejszy, a następnie utrzymuje tę siłę.Pij z rybami i drobiem w białym sosie, skorupiakami i foie gras.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn