Grillowane filety z łososia z glazurą balsamiczną

Grillowane filety z łososia z glazurą balsamiczną
Grillowane filety z łososia z glazurą balsamiczną to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 376 kalorii, 28g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 3,81 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 21 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, filety z łososia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Filety Z Łososia Balsamicznego Dijon, Filety Z Łososia Szkliwione Balsamicznie, oraz Łosoś Z Glazurą Balsamiczną.

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Foley Johnson Carneros Chardonnay. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.
TrudnośćNormalny
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia50
Magazyn