Grillowane desery figowe z balsamiczną "krówką"
Jedna porcja zawiera 559 kalorii, 6G białka, oraz 28g tłuszczu. Na $3.59 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka fig, wina, najlepszej jakości soli morskiej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Lody Krówkowe, Hot Fudge Sundaes, oraz Hot Fudge Sundaes.
Instrukcje
Aby sos, połączyć ocet, wino i cukier (1 łyżka stołowa, jeśli używasz słodkiego wina, lub 2 łyżki stołowe, jeśli używasz wytrawnego wina) w małym, niereaktywnym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż ciepło całkowicie się rozpuści. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż sos jest gęsty i zmniejszona o około połowę, 12 do 15 protokół. Odstawić do ostygnięcia (sos zgęstnieje w miarę stygnięcia).
Podgrzać gaz, węgiel drzewny lub grill na średnim ogniu.
Aby przygotować figi, uszczypnij palce w pobliżu jednego końca gałązki rozmarynu i pozostawiając niewielką kępkę igieł na górze gałęzi, pociągnij wzdłuż gałęzi w kierunku przeciwnego końca, aby usunąć igły. Powtórz z pozostałymi gałęziami.
Namocz obrane gałęzie w wodzie, aby pokryć je przez co najmniej 20 minut, aby zapobiec ich zapaleniu się na grillu. Posiekać wystarczająco dużo usuniętych igieł rozmarynu średnio cienkie, aby uzyskać około 4 łyżeczki, i odstawić do użycia jako dekoracji (rezerwy pozostałych igieł do innego użycia).
Gdy grill jest gorący, a gałęzie są dobrze nasączone, przyciąć łodygi z fig, przeciąć figi na pół przez koniec łodygi i ustawić pięć małych lub cztery większe połówki fig, przyciąć bok w dół, na płaskiej powierzchni. Nawlecz gałązkę rozmarynu przez grzbiety fig, aby zabezpieczyć je na gałęzi.
Posmaruj figi lekko oliwą z oliwek ze wszystkich stron, a ścięte boki posyp bardzo lekko solą i pieprzem.
Grilluj figi, obracając raz lub dwa razy, aż będą ciepłe, miękkie i zaczną brązowieć w plamach, od 6 do 8 minut.
Schłodzony SOS skropić lodami i lekko posypać solą morską. Przełóż 2 szaszłyki figowe na każdej misce i posyp posiekanym rozmarynem. Zaproś gości do pchania figi z szaszłyków nad lodami. Jeśli nie użyłeś całego sosu, podaj pozostałą część w małym dzbanku przy stole.