Grillowane Ciasta Polenta
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 263 kalorie. Ten przepis służy 10. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz liście bazylii, sól koser, polenta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 36 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowane Ciasta Polenta, Jajka gotowane na grillowanych ciastach Polenta, oraz Grillowane krewetki ze szczypiorkiem Polenta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjmij polentę z obudowy, pokrój na dziesięć 1/2-calowych plastrów (ciastek) i osusz papierowymi ręcznikami.
Posmaruj obie strony ciasta polenta olejem i odstaw na bok.
Rozgrzać patelnię grillową na dużym ogniu, aż będzie gorąca.
Połóż polenta ciasta w jednej warstwie na patelni; grill przez 8-10 minut z każdej strony lub aż obie strony są złote i chrupiące i mają ślady grilla.
Wyjąć ciasta z patelni grillowej i ostudzić na stojaku z drutu. Rozgrzej piekarnik do 35
Pokryć blachę do pieczenia sprayem do gotowania. Ułóż grillowane ciasta polenta na blasze do pieczenia.
Na każdy plasterek ułożyć 1 łyżkę sosu pomidorowego, do każdego dodać po 1-2 łyżeczki parmezanu.
Dekoruj bazylią, solą i pieprzem.