Grillowane brokuły i kalafior
Grillowane brokuły i kalafior to dodatek dla 2 osób. Za 45 centów za porcję ten przepis pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i wegetariański przepis zawiera 43 kalorie, 3 g białka i 0 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny na Czwarty Lipca. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką różyczki brokułów, paprykę, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 82%, to danie jest spektakularne. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj grillowane brokuły i kalafior, grillowany kalafior i brokuły z soczewicą oraz Romanesco brokuły, brokuły lub makaron kalafiorowy z ricottą.
Instrukcje
W dużej misce połącz brokuły, kalafior i cebulę; spryskaj sprayem o smaku masła.
Posypać solą czosnkową, papryką i pieprzem; wrzucić do płaszcza.
Umieść warzywa na podwójnej grubości wytrzymałej folii (około 18 cali x 12 cali); Owiń warzywa folią i szczelnie zamknij.
Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu przez 10-15 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie. Ostrożnie otwórz folię, aby umożliwić ujście pary.