Grillowane Azjatyckie kotlety wieprzowe i Baby Bok Choy

Grillowane Azjatyckie kotlety wieprzowe i Baby Bok Choy
Grillowane Azjatyckie kotlety wieprzowe i Baby Bok Choy jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 465 kalorii, 51g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 4,34 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka wapna kliny, sos czosnkowy fasoli, sok z limonki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowane kotlety wieprzowe w stylu koreańskim z czerwoną cebulą i Baby Bok Choy, Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, oraz Azjatycka Wołowina z Baby Bok Choy.

Instrukcje

1
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
2
Ubić razem sos z czarnej fasoli, czosnek, sos sojowy, olej sezamowy, sok z limonki i imbir w płytkim naczyniu. Odstawić 2 łyżki marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Czarnej FasoliSos Z Czarnej Fasoli
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
MarynataMarynata
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Dodać wieprzowinę do pozostałej marynaty; odstawić 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
WieprzowinaWieprzowina
4
Wyjąć wieprzowinę z marynaty; wyciąć bok choy z zastrzeżonymi 2 łyżkami marynaty. Grillować wieprzowinę, aż tylko gotowane przez i termometr włożony do najgrubszej części rejestry 63°, około 5 minut na stronę. Grill bok choy aż zmiękną i lekko zwęglone, o 5 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
MarynataMarynata
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Podzielić wieprzowinę i bok choy na 4 talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
WieprzowinaWieprzowina
6
Posypać kolendrą, udekorować limonką i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
KolendraKolendra

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jedno wino, którego możesz spróbować to 7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn