Grillowana Wieprzowina Adobo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanej wieprzowiny Adobo. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,46 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 365 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz mielone oregano, kotlety schabowe, ocet jabłkowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 73%. Spróbuj Grillowana Wieprzowina Adobo, Grillowane kotlety schabowe z pastą Adobo, oraz Adobo grillowane Tacos wieprzowe z salsą ogórkowo-Rzodkiewkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Usuń łodygi i nasiona z chiles. Chiles łza na duże kawałki; miejsce na patelni. Gotować 15 sekund lub aż dokładnie ogrzane, obracając kawałki od czasu do czasu (należy uważać, aby nie spalić chiles); wyjąć z patelni.
Dodaj czosnek i cebulę na patelnię; gotować 5 minut lub aż rumiane, obracając często.
Chiles, czosnek, cebula, bulion i następne 4 składniki (bulion przez ziele angielskie) w małym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać 1 łyżkę octu. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu; gotować 5 minut lub aż chiles są miękkie.
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić.
Umieścić połowę mieszaniny chile w blenderze; proces do gładkiej.
Wlać pured mieszaniny do małej misce; powtórzyć procedurę z pozostałą mieszaniną chile.
Patelnia ciepła pokryta sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj mieszaninę chile; gotować 5 minut, stale mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać z cukrem i solą. Całkowicie fajne.
Połącz 1/2 szklanki mieszanki chile i 1 łyżkę octu w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym.
Dodaj kotlety wieprzowe do torby; uszczelnij torbę. Marynować wieprzowinę w lodówce 8 godzin lub na noc, obracając torebkę od czasu do czasu.
Połączyć pozostałą mieszaninę chile z sokiem pomarańczowym i sokiem z limonki; przykryć i przechowywać w lodówce.
Umieścić zarezerwowany sos w małym rondlu; gotować na średnim ogniu 5 minut lub aż dokładnie ogrzane.
Wyjąć wieprzowinę z worka, zastrzegając marynatę.
Schab umieścić na ruszcie grillowym pokrytym natryskiem; grillować 4 minuty z każdej strony lub aż termometr zarejestruje 160 (lekko różowy), fastrygując często zarezerwowaną marynatą.
Zdjąć z ognia; top z ciepłym sosem.