Grillowana Tilapia z masłem cytrynowym, kaparami i Orzo

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanej tilapii z masłem cytrynowym, kaparami i Orzo. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 691 kalorii, 50g białka, oraz 44g tłuszczu każdy. Na $5.75 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz splash heavy cream, flat-leaf pietruszka liści, masło i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Grillowane Masło Cytrynowe Tilapia, Tilapia Z Cytryną, Czosnkiem I Kaparami, oraz Kolacja: Orzo z pomidorkami koktajlowymi, kaparami i cytryną.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połącz skórkę z cytryny, sok, wino i szalotkę w małym rondlu na dużym ogniu i gotuj, aż zmniejszy się o połowę.
Wyjąć z ognia i ostudzić.
Wymieszać śmietanę, masło i mieszaninę wina w małej misce i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 30 minut. Masło cytrynowe można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Rozgrzać grill do wysokiej.
Posmarować rybę z obu stron olejem i doprawić solą i pieprzem. Grillować rybę przez 3 do 4 minut z każdej strony lub do lekko złocistego i lekko zwęglonego. Orzo wrzucić z kilkoma łyżkami masła cytrynowego i 2 łyżkami natki pietruszki i doprawić solą i pieprzem.
Wyjmij z grilla i natychmiast umieść filety na orzo, a każdy filet polej masłem cytrynowym i kaparami.
Dekoruj pozostałą pietruszką.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.