Grillowana Sałatka Ziemniaczana Jalapeño
Grillowana Sałatka ziemniaczana jalapeño może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 286 kalorii, 10g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.65 za porcję. 874 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz ocet jabłkowy, młode ziemniaki, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka Ziemniaczana Jalapeno, Sałatka Ziemniaczana Jalapeno, oraz Sałatka Ziemniaczana Jalapeno Popper dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić dressing: w średniej misce, ubij razem ocet, kwaśną śmietanę, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę pieprzu i kminek. Odstawić.
Umieść ziemniaki w dużej misce.
Dodać oliwę z oliwek i wrzucić do dokładnie obtrzeć ziemniaki. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Zapal jeden komin 2/3 pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i ułóż węgle po jednej stronie rusztu z węglem drzewnym. Alternatywnie, ustawić połowę palników na grillu gazowym do wysokiej temperatury. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj grill i pozwól na rozgrzanie przez 5 minut. Oczyścić i naoliwić ruszt do grillowania.
Umieścić jalapenos na gorącej stronie grilla i gotować, aż lekko zwęglone ze wszystkich stron, 5 do 10 protokół.
Przenieść do deski do krojenia, ostudzić, następnie deseed i drobno posiekać jalapenos.
Grill ziemniaki, pokroić stronę w dół, na gorącej stronie grilla, aż lekko rumiane, o 5 protokół. Przenieść do chłodnej strony grilla, przykryć i nadal gotować, aż nóż parowania może wsunąć się do ziemniaków bez oporu, 10 do 15 minut więcej.
Przenieść ziemniaki do dużej miski.
Dodać dressing i wrzucić do dokładnie płaszcz.
Dodaj jalapeños, zielona cebula, i kolendry i wrzucić ponownie równomiernie rozprowadzić.
Podawać w temperaturze pokojowej.