Grillowana Sałatka z miecznika i bakłażana z winegretem miodowo-tymiankowym
Grillowana Sałatka z miecznika i bakłażana z winegretem miodowo-tymiankowym to danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 412 kalorii, 25g białka, oraz 26g tłuszczu. Za 4,06 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka chili poblano, miodu, Japońskich bakłażanów i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jest idealny do Czwartego Lipca. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest dobre. Podobne przepisy obejmują Grillowana Sałatka Z Miecznika, Bakłażana I Ziemniaków, Sałatka Z Grillowanego Bakłażana Z Winegretem Z Trawy Cytrynowej, oraz Grillowany Winegret Z Miecznika.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj ocet, miód, musztardę, posiekany tymianek oraz trochę soli i pieprzu. Powoli ubij oliwę z oliwek, aż zemulguje.
Podgrzej grill węglowy lub gazowy do wysokiej temperatury, aby bezpośrednio grillować.
Posmaruj bakłażana, poblanos i paprykę olejem rzepakowym, posyp część całego tymianku zostaw piasek dopraw solą i pieprzem. Grilluj poblanos i paprykę, aż się zwęglą i będą nieco miękkie, około 5 minut.
Wyjmij z grilla do miski, przykryj folią i pozwól parować. Kontynuuj grillowanie bakłażana, aż zwęglą się z obu stron i będą miękkie, 5 do 8 minut.
Posmaruj miecznika ze wszystkich stron olejem rzepakowym, rozsyp Pozostałe całe liście tymianku z obu stron i posyp solą i pieprzem. Grilluj miecznika, aż zwęglony z obu stron i po prostu ugotowany, około 5 minut z każdej strony, w zależności od grubości.
Poblanos i paprykę obrać, wysiać i pokroić w kostkę i przełożyć do dużej miski. Dopraw solą i pieprzem.
Wlej trochę dressingu po bokach miski i wrzuć, aby ubrać warzywa.
Połóż rybę na dużym talerzu.
Skrop pozostały dressing i posyp sałatką.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Winnica Laguna Russian River Chardonnay z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Laguna Winery Russian River Chardonnay]()
Laguna Winery Russian River Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w przeszłości 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi okres wegetacji chłodnej mgle, która napływa z Oceanu Spokojnego, nadając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między chrupiącą kwasowością a smakami dojrzałych owoców. Elegancki wyraz winnicy o tej samej nazwie, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay to wyjątkowo zrównoważone i luksusowe wino. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, otoczonymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucie w ustach i warstwowe, długotrwałe wykończenie.