Grillowana Sałatka z kurczaka-rukola z grillowaną salsą pomidorową

Grillowany kurczak-sałatka z rukolą z grillowanymi pomidorami Salsan to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 6. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 37g białka, oraz 21 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Mieszanka octu z czerwonego wina, kotlety z piersi kurczaka, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny do 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowane kotlety z kurczaka z cytryną i czarnym pieprzem oraz sałatką Rukolowo-pomidorową, Grillowany Paillard z kurczaka z cytryną i czarnym pieprzem oraz sałatką Rukolowo-pomidorową, oraz Sałatka z grillowanych warzyw, rukoli i żółtych pomidorów.
Instrukcje
Przygotuj grill, dostosowując ruszt do grilla, aby był od 4 do 5 cali od płomienia lub źródła ciepła.
Rozgrzać grill gazowy do grilla węglowego highora do średnio gorącego (węgle powinny być pokryte jasnym popiołem i powinieneś być w stanie trzymać rękę tuż nad rusztem przez nie więcej niż trzy sekundy). Grill pomidory, papryka, i jalapeo, obracając je od czasu do czasu, aż skórki pomidorów są popękane i czernieją w miejscach, 3 do 4 minut, na węgiel drzewny, o dwa razy, że na gaz, i aż pieprz i jalapeo skórki są czernieją, 7 do 8 protokół.
Niech pomidory ostygną i umieścić papryki i jalapeo w papierowej lub plastikowej torbie na parze, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć, o 10 protokół.
Usunąć i wyrzucić skórki, nasiona i membrany z papryki i jalapeo, ale nie pomidory. W blenderze lub robocie, połączyć pomidory, papryka, jalapeo (jak również soki z warzyw), czosnek, ocet, i 3 Tbs. oliwy z oliwek i pulsować, aż salsa ma masywną konsystencję. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W średniej misce, ubić sok z cytryny z 1 Tbs. oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem.
Szczotkować kotlety z kurczaka z 1 do 2 Tbs. oliwa z oliwek. Grill, aż złoty z jednej strony, o 2 protokół, odwrócić je, doprawić solą i pieprzem, i nadal grill, aż złoty i gotowane przez, kolejne 2 protokół.
Dodać rukolę i ogolony Parmigiano do soku z cytryny i oliwy z oliwek i wrzucić. Aby podać, podziel kotlety z kurczaka na sześć talerzy i wierzch z salsą, a następnie z sałatką z rukoli.
57, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
9, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Burn Cottage Cashburn Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Burn Cottage Cashburn Pinot Noir]()
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Jasne aromatyczne kwiaty, cassis i czerwone owoce dopełniające pikantne i pikantne nuty. Podniebienie jest elastyczne i harmonijne, z ciekawymi warstwami i elementami umami, delikatną fakturą i pięknym zrównoważonym wykończeniem.