Grillowana Sałatka Rzymska Z Sosem Maślano-Szczypiorkowym

Grillowana Sałatka Rzymska Z Sosem Maślano-Szczypiorkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj grillowanej sałatki rzymskiej z sosem maślano-szczypiorkowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 64 kalorie. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 29 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz dressing maślano-szczypiorowy, pęczki sałaty rzymskiej, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowana Sałatka Rzymsko-pomidorowa z boczkiem i domowym sosem z maślanki, Grillowane serduszka Rzymskie z sosem maślano-koperkowym, oraz Grillowana sałata maślana z sosem maślano-szczypiorkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zdjąć twarde zewnętrzne liście Romaine pęczki i wyrzucić; pokroić pęczki na pół wzdłuż, zachowując liście nienaruszone. Cebulę obrać i przeciąć na pół pionowo, zachowując rdzeń (koniec korzenia i wierzch) nienaruszony.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
CebulaCebula
2
Pokrój każdą połowę na 4 kliny.
3
Sałatę i cebulę równomiernie posmarować oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SałataSałata
CebulaCebula
4
Przykryć równomiernie ruszt do gotowania na zimno sprayem do gotowania i umieścić na grillu na średnim ogniu (300 do 350).
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
5
Umieść kliny cebuli na ruszcie do gotowania i grilluj, przykryte pokrywą grilla, od 3 do 4 minut z każdej strony lub w pożądanym stopniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
6
Usuń kliny cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
7
Połówki romaine umieścić, ściąć boki w dół, na ruszcie gotowania. Grill, bez pokrywy grilla, 2 do 3 minut lub tylko do zwiędnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
8
Sałatę grillowaną podzielić, pokroić boki w górę, równomiernie między talerze do serwowania. Na wierzchu po 1 klinie cebuli (w razie potrzeby oddzielić na plastry) i skropić sosem maślano-szczypiorkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
SałataSałata
SzczypiorekSzczypiorek
CebulaCebula
9
Posypać równomiernie ogolonym parmezanem oraz solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Sól I PieprzSól I Pieprz
10
Podawać natychmiast.

Wyposażenie

TrudnośćNormalny
Gotowe W10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn