Grillowana polędwiczka wieprzowa wypełniona orzechem Romesco i podana z karmelizowanym sosem Daktylowo-Szalotkowym

Grillowana polędwiczka wieprzowa wypełniona orzechem Romesco i podana z karmelizowanym sosem Daktylowo-Szalotkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc daj grillowaną polędwicę wieprzową wypełnioną orzechami Romesco i podawaną z karmelizowanym sosem Daktylowo-Szalotkowym. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 89g białka, 69g tłuszczu, oraz w sumie 1347 kalorii. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz wino, kurczak, orzech romesco i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 2 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Grillowana Polędwiczka Wieprzowa Z Sosem Z Czarnego Orzecha Włoskiego, Polędwiczki wieprzowe z kremowym sosem Szalotkowo-musztardowym, oraz Polędwiczki wieprzowe z skórką z orzechów laskowych i sosem z czerwonego wina.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w średniej patelni saute na dużym ogniu, aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Podsmażyć czosnek, papryka, chiles, i kostki chleba, aż lekko rumiane, o 2 protokół każdy. Wymieszać w połowie orzechów włoskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
3
Usuń każdy składnik za pomocą łyżki szczelinowej. Odżelazić patelnię octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Umieść wszystkie smażone składniki i płyn do odtłuszczania w maszynce i zmiksuj na gładką masę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Dodać pozostałe orzechy włoskie, rodzynki i morele i puree, aż będzie gładkie i zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Ser Tallegio, PosiekanySer Tallegio, Posiekany
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
6
Na grillowanej polędwicy wieprzowej: rozgrzej grill lub piekarnik do 400 stopni F. doprawić obie strony polędwicy wieprzowej solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwiczki WieprzowePolędwiczki Wieprzowe
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
7
Rozłóż cienką warstwę orzecha włoskiego Remesco na środku, złóż każdą stronę nad nadzieniem i zawiąż sznurkiem rzeźniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
8
Posmaruj każdą polędwicę olejem i grilluj przez 4 do 5 minut z każdej strony lub aż po prostu się ugotujesz. W przypadku korzystania z piekarnika, rozgrzać olej w dużej garnku saute żaroodporne na dużym ogniu. Podsmażamy mięso z obu stron, aż się zrumieni, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Odstawić na 10 minut przed krojeniem.
10
W przypadku Karmelizowanego sosu daktylowego: rozpuścić masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
DaktyleDaktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
11
Dodać szalotki i cukier i gotować, aż karmelizowane, o 5 do 7 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
12
Dodać oba wina i zmniejszyć mieszaninę do 1/4 szklanki.
13
Dodaj daktyle, bulion i melasę i kontynuuj gotowanie, aż zmniejszy się do 2 filiżanek i osiągnie konsystencję lekko gęstego sosu, około 30 minut, zachowaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
DaktyleDaktyle
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
14
Aby służyć, pokroić polędwicę na kawałki o grubości 1 cala i top z odrobiną sosu Remesco i skropić sosem daktylowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
DaktyleDaktyle

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to moje najlepsze propozycje na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Yacochuya San Pedro de Yacochuya Malbec z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Yacochuya San Pedro De Yacochuya Malbec
Yacochuya San Pedro De Yacochuya Malbec
Przyjemny nos dymu, smoły, lukrecji, soi, czarnej wiśni i czarnej porzeczki. Prowadzi to do pełnowartościowego wina z warstwami soczystych owoców, doskonałą głębią i koncentracją oraz długim, czystym wykończeniem. Mieszanka: 85% Malbec i 15% Cabernet Sauvignon
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia66
Magazyn