Grillowana polędwiczka wieprzowa wypełniona orzechem Romesco i podana z karmelizowanym sosem Daktylowo-Szalotkowym

Grillowana polędwiczka wieprzowa wypełniona orzechem Romesco i podana z karmelizowanym sosem Daktylowo-Szalotkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc daj grillowaną polędwicę wieprzową wypełnioną orzechami Romesco i podawaną z karmelizowanym sosem Daktylowo-Szalotkowym. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 89g białka, 69g tłuszczu, oraz w sumie 1347 kalorii. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz wino, kurczak, orzech romesco i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 2 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Grillowana Polędwiczka Wieprzowa Z Sosem Z Czarnego Orzecha Włoskiego, Polędwiczki wieprzowe z kremowym sosem Szalotkowo-musztardowym, oraz Polędwiczki wieprzowe z skórką z orzechów laskowych i sosem z czerwonego wina.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w średniej patelni saute na dużym ogniu, aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Podsmażyć czosnek, papryka, chiles, i kostki chleba, aż lekko rumiane, o 2 protokół każdy. Wymieszać w połowie orzechów włoskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3
Usuń każdy składnik za pomocą łyżki szczelinowej. Odżelazić patelnię octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Umieść wszystkie smażone składniki i płyn do odtłuszczania w maszynce i zmiksuj na gładką masę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Dodać pozostałe orzechy włoskie, rodzynki i morele i puree, aż będzie gładkie i zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Ser Tallegio, PosiekanySer Tallegio, Posiekany
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
6
Na grillowanej polędwicy wieprzowej: rozgrzej grill lub piekarnik do 400 stopni F. doprawić obie strony polędwicy wieprzowej solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwiczki WieprzowePolędwiczki Wieprzowe
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Rozłóż cienką warstwę orzecha włoskiego Remesco na środku, złóż każdą stronę nad nadzieniem i zawiąż sznurkiem rzeźniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
8
Posmaruj każdą polędwicę olejem i grilluj przez 4 do 5 minut z każdej strony lub aż po prostu się ugotujesz. W przypadku korzystania z piekarnika, rozgrzać olej w dużej garnku saute żaroodporne na dużym ogniu. Podsmażamy mięso z obu stron, aż się zrumieni, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Odstawić na 10 minut przed krojeniem.
10
W przypadku Karmelizowanego sosu daktylowego: rozpuścić masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
DaktyleDaktyle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
11
Dodać szalotki i cukier i gotować, aż karmelizowane, o 5 do 7 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
12
Dodać oba wina i zmniejszyć mieszaninę do 1/4 szklanki.
13
Dodaj daktyle, bulion i melasę i kontynuuj gotowanie, aż zmniejszy się do 2 filiżanek i osiągnie konsystencję lekko gęstego sosu, około 30 minut, zachowaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
DaktyleDaktyle
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
14
Aby służyć, pokroić polędwicę na kawałki o grubości 1 cala i top z odrobiną sosu Remesco i skropić sosem daktylowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
DaktyleDaktyle

Składniki

2ancho chiles, moczone we wrzącej wodzie do miękkości, wysiewaneancho chiles, moczone we wrzącej wodzie do miękkości, wysiewane1Średnia żółta cebula, posiekanadomowy rosół z kurczakadomowy rosół z kurczaka2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekane daktylegrubo posiekane daktyle591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemorele suszone, grubo posiekanemorele suszone, grubo posiekane8goździkiczosnek obranyczosnek obrany591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezłote rodzynki, podzielonezłote rodzynki, podzielone1porcja startego parmezanu4 szklanki mąki pszennej4 szklanki mąki pszennej2Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu3Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1kilogramypolędwiczki wieprzowe każdy) polędwiczki wieprzowe każdy)1czerwona papryka, pieczona, obrana i grubo posiekanaczerwona papryka, pieczona, obrana i grubo posiekana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe5 funtów krótkich żeberek z kością5 funtów krótkich żeberek z kością591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa4trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojone szalotkicienko pokrojone szalotki2Spód: okruszki z herbatników graham1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu2Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone4trochę posiekanej cukiniiOrzech RomescoOrzech Romesco1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweorzechy włoskie, podzieloneorzechy włoskie, podzielone1roztopione masłobiały chleb, skórka usunięta, pokrojona w drobną kostkębiały chleb, skórka usunięta, pokrojona w drobną kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to moje najlepsze propozycje na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Yacochuya San Pedro de Yacochuya Malbec z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Yacochuya San Pedro De Yacochuya Malbec
Yacochuya San Pedro De Yacochuya Malbec
Przyjemny nos dymu, smoły, lukrecji, soi, czarnej wiśni i czarnej porzeczki. Prowadzi to do pełnowartościowego wina z warstwami soczystych owoców, doskonałą głębią i koncentracją oraz długim, czystym wykończeniem. Mieszanka: 85% Malbec i 15% Cabernet Sauvignon
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia66
Magazyn