Grillowana Polenta i Radicchio z balsamiczną mżawką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj grillowanego Polentanu i Radicchio z balsamiczną mżawką. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 149 kalorii. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 45 i kosztuje 44 grosze za porcję. Jeśli masz gałązkę tymianku, ząbki czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowany Polentan i Radicchio z balsamiczną mżawką, Grillowany Radicchio Z Octem Balsamicznym, oraz Grillowane brzoskwinie z Burratą, miętą i balsamiczną mżawką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko olej 9-calowe kwadratowe szklane lub ceramiczne naczynie do pieczenia. W średnim rondlu połączyć wodę, mleko sojowe, czosnek, rozmaryn i tymianek i doprowadzić do wrzenia.
Wyjąć z ognia i pozostawić strome przez 10 minut.
Wyrzucić czosnek, rozmaryn i tymianek i przywrócić mieszaninę do wrzenia. Stopniowo ubijać w polenta i dusić na małym ogniu, ubijając często, aż bardzo grube i już nie ziarniste, 10 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Wlać polentę do naczynia do pieczenia.
Ostudzić do temperatury pokojowej, następnie przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Tymczasem, w małym rondlu, gotować ocet balsamiczny na umiarkowanie dużym ogniu, aż zredukowane do 1/4 szklanki, o 15 protokół.
Ostudzić do temperatury pokojowej.
Skropić kliny radicchio oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Grilluj na umiarkowanie wysokim ogniu, aż lekko zwęglone i po prostu miękkie, około 3 minut na stronę. Wyczyść grill szczotką drucianą.
Ostrożnie rozpakuj polentę i pokrój ją na 8 klinów lub kwadratów.
Całość posmarować oliwą z oliwek. Grilluj polentę, aż będzie lekko zwęglona na dnie i łatwo się uwalnia, 4 minuty na stronę. Ułożyć grillowaną polentę i radicchio na talerzach, skropić redukcją balsamiczną i podawać.