Grillowana Pizza
Przepis na pizzę z grilla można przygotować w około 30 minut . Ten przepis służy 6 osobom. To danie główne ma 617 kalorii , 29 g białka i 37 g tłuszczu na porcję. Za 2,82 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup paprykę, ser mozzarella, nasiona kopru włoskiego i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest idealny na Czwarty Lipca . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 55% . Podobne przepisy obejmują pizzę z grillowanym kurczakiem, szparagami i grzybami na cieście pizzy Blackbird Bakery , grillowaną pizzę z kurczakiem, szparagami i grzybami na cieście pizzy Blackbird Bakery oraz pizzę z grillowanym kurczakiem, szparagami i grzybami na cieście pizzy Blackbird Bakery .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 3-calowa krajarka do ciastek
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Dużą patelnię do smażenia na średnim ogniu posmaruj olejem rzepakowym.
Dodaj nasiona kopru włoskiego, płatki czerwonej papryki do smaku oraz wieprzowinę i smaż przez około 3 minuty.
Dodać czosnek w proszku, cebulę w proszku, paprykę, pieprz cayenne oraz sól i pieprz do smaku. Gotuj jeszcze przez kilka minut, następnie dodaj natkę pietruszki.
Rozciągnij ciasto, aby było szersze. Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na cienki krążek. Za pomocą foremki do ciastek wycinaj kółka i posmaruj jedną stronę oliwą z oliwek. Doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Połóż krążki ciasta na grillu, olejem do dołu.
Posmaruj drugą stronę większą ilością oleju i ponownie dopraw solą i pieprzem. Grilluj przez 1 do 2 minut z każdej strony. Po ugotowaniu zdejmij je z grilla.
Na każdą mini pizzę nałóż żądaną ilość sosu do pizzy, mieszanki wieprzowej i sera. Włóż pizzę z powrotem do grilla i zamknij pokrywę. Gotuj, aż ser się roztopi, a mieszanka wieprzowa zostanie podgrzana, około 1 do 2 minut.
Przełóż na półmisek, udekoruj świeżą posiekaną natką pietruszki i podawaj.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
Sangiovese, Shiraz i Barbera Wine to świetny wybór na pizzę. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagać czerwonego wina z pewną kwasowością, np. barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz wybrać odważniejszy syrah. Możesz spróbować Poliziano Vino Nobile di Montepulciano Asinone. Oceniającym podoba się, z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 45 dolarów za butelkę.
![Poliziano Vino Nobile di Montepulciano Asinone]()
Poliziano Vino Nobile di Montepulciano Asinone
„Vino Nobile di Montepulciano Vigna Asinone 2000 pochodzi z winnicy położonej na zboczu wzgórza na zachód od miasta. Bez wątpienia jest głównym źródłem doskonałego Sangiovese. Ciemniejsze, bardziej rubinowe i czarniejsze w tonacji niż zwykłe butelkowane, ciepłe i dojrzałe w aromacie z jagodami, wanilią i cynamonem z przodu i w środku, smaki są długie i skupione. Ciągłość przepływu na podniebieniu jest imponująca, poziom gęstości wysoki, a siła i elegancja w doskonałej równowadze. Elastyczność sugeruje gotowość, która może być mylące. W latach 2012–2014 wino będzie nadal dobrze się piło.” – Wine Advocate