Grillowana Pierś Z Indyka Z Salsą Morelowo-Śliwkową

Grillowana Pierś Z Indyka Z Salsą Morelowo-Śliwkową
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Grillowana pierś z indyka z salsą morelowo-śliwkową może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 38g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz nektar morelowy, Grill gazowy genesis, sos sojowy lite i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć śliwki można śledzić to danie główne z Kostka brukowa ze śliwkami i rabarbarem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest dobre. Podobne przepisy to Morelowo-Glazurowana Pierś Z Indyka, Pierś Z Indyka Faszerowana Morelami, oraz Pierś z indyka z polewą morelową.

Instrukcje

1
Usunąć skórę z piersi indyka i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
2
Umieść indyka w wytrzymałej plastikowej torbie lub naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
3
Nektar i kolejne 3 składniki połączyć w słoiku; przykryć szczelnie i energicznie wstrząsnąć. Rezerwy i chill 3/4 szklanki mieszanki nektaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
4
Wlać pozostałą mieszaninę na piersi indyka, obracając się do płaszcza; uszczelnić lub przykryć i schłodzić przez noc, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
5
Połącz 1/4 szklanki zarezerwowanej mieszaniny nektaru, śliwki, a następnie 4 składniki w średniej misce; przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarNektar
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Wyjąć indyka z marynaty, odrzucając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
7
Umieść indyka na półce z jedzeniem na patelni ociekowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Gotować, przykryte pokrywą grilla, 1 1/2 do 2 godzin lub aż termometr do mięsa włożony do indyka rejestruje 170, fastrygując od czasu do czasu pozostałą 1/2 szklanki zarezerwowanej mieszaniny nektaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarNektar
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
9
Odstawić na 10 minut przed krojeniem.
10
Podawać z mieszanką śliwkową i mieszaną zieleniną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane WarzywaMieszane Warzywa
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino można spróbować Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 45 dolarów.
Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir
Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir
Winnica Fiddlestix 2016 Pinot Noir charakteryzuje się fioletowymi i jagodowymi właściwościami, wraz z ziemią, nutami czarnej herbaty i długim dymem.Wegańskie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia17
Magazyn