Grillowana papryka, bazylia i Rolada z indyka w sosie Bazyliowo-śmietanowym

Grillowana papryka, bazylia i Rolada z indyka w sosie Bazyliowo - śmietanowym to bezglutenowe i pierwotne przepis z 6 porcjami. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 235 kalorii, 30g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka pół piersi indyka, śmietana, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest solidne. Spróbuj SOS śmietankowo-Bazyliowo-pieprzowy z kurczakiem, Zrazy Zawijane (Polska rolada wołowa w sosie śmietanowym), oraz Grillowany Kurczak Z Czerwoną Papryką I Bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Paprykę pieczemy na stojakach palników gazowych na dużym ogniu, obracając szczypcami, aż Skórki poczernią, od 5 do 8 minut. (Alternatywnie, papryka broil na stojaku brojlerów patelni o 5 cali od ciepła, obracając od czasu do czasu, o 15 protokół.)
Przenieść do miski i odstawić, przykryte, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć.
Paprykę obrać i wyrzucić łodygi i nasiona. Paprykę drobno posiekać i osuszyć, następnie doprawić solą i pieprzem.
Drobno zetrzeć 2 łyżeczki skórki z cytryny i wycisnąć 2 łyżeczki soku.
Skórka Pureé, sok, śmietana i 1/3 szklanki posiekanej bazylii w robocie kuchennym, aż będzie gładka i doprawić solą i pieprzem.
Przekładamy do miski i schładzamy, przykryte, przygotowując rolady.
Usuń skórę i delikatność z piersi indyka, rezerwując delikatność do innego użycia (Odrzuć skórę).
Pierś indyka przeciąć na pół w poprzek i schłodzić 1 sztukę, przykrytą, pracując z drugą (1 sztuka będzie nieco większa).
Trzymając ostry nóż równolegle do powierzchni roboczej i zaczynając od dłuższego boku, motylek przeciął poziomo prawie na pół (nie na całej długości), a następnie otwierając go jak książkę.
Umieść między 2 arkuszami folii z tworzywa sztucznego i, z płaską stroną pounder mięsa lub z wałkiem do ciasta, Funt indyka do nieco mniej niż 1/4 cala grubości (nie martw się, jeśli skończysz z kilkoma małymi otworami). Motyl i Funt pozostały kawałek.
Kawałki indyka dobrze doprawić solą i pieprzem i podzielić między nimi pieczoną paprykę, równomiernie rozprowadzając i pozostawiając 1/4-calową granicę wokół krawędzi. Wierzch papryki z całych liści bazylii. Zaczynając od krótkiego boku, zwijamy każdy kawałek indyka, delikatnie naciskając na nadzienie podczas zwijania (nie zwijaj zbyt mocno, bo nadzienie ześlizgnie się z końców) i zwijamy rolady w poprzek sznurkiem. Roladki doprawiamy solą i pieprzem.
Jeśli korzystasz z grilla węglowego, zapal pełny komin z węgla drzewnego, a następnie umieść na 1 stronie dolnego stojaka. Węgiel drzewny będzie gotowy do gotowania, gdy zmieni kolor na szaro biały, 10 do 15 minut. Jeśli używasz grilla gazowego, zapal obie strony.
Gdy ogień jest średnio gorący (można trzymać rękę 5 cali nad stojakiem 3 do 4 sekund), umieścić rolady na lekko naoliwionym stojaku grill bezpośrednio nad ogniem i grillem, odkryte, obracając od czasu do czasu, aż usmażone ze wszystkich stron, o 15 minut.
Jeśli używasz grilla gazowego, wyłącz 1 stronę grilla. Przesuń roladki z dala od ognia i grilla na pośrednim ogniu, przykryte pokrywką, obracając roladki od czasu do czasu, aż termometr natychmiastowego odczytu włożony po przekątnej 2 cali w kilka miejsc na każdej roladzie rejestruje 170 ° F,15 do 20 minut (mniejszy kawałek zostanie wykonany jako pierwszy).
Przenieść do deski do krojenia i odstawić 10 minut.
Odrzuć sznurek, uważając, aby nie rozwinąć indyka, i pokroić w plastry o grubości 1/2 cala ząbkowanym nożem.
Rolady podawać na ciepło z sosem.
* Możesz zrobić sos 3 godziny wcześniej.* Rolady można grillować 1 dzień wcześniej. Schłodzić je całkowicie, odsłonięte, a następnie schłodzić, owinięte folią. Pokroić na zimno, następnie podawać w temperaturze pokojowej.* Rolady można gotować na dobrze przyprawionej patelni grillowej: grilluj na średnim ogniu, okazjonalnie obracając, 15 minut, a następnie piecz w środku piekarnika 177° do170, około 25 minut.