Grillowana noga z jagnięciny
Grillowana noga z jagnięciny to danie główne, które serwuje 8. Na $3.19 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 266 kalorii, 37g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Mieszanka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, czosnek, liście rozmarynu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Ten przepis jest lubiany przez 309 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do 4 Lipca. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Grillowana Noga Z Jagnięciny, Grillowana Noga Z Jagnięciny, oraz Grillowana noga z jagnięciny.
Instrukcje
Zrobić marynatę: włożyć cebulę, czosnek, rozmaryn, skórkę z cytryny, ocet jabłkowy i oliwę z oliwek do robota kuchennego i pulsować, Aby połączyć. (Jeśli nie masz robota kuchennego, po prostu posiekaj cebulę, czosnek i rozmaryn bardzo dobrze i połącz z resztą.)
Jagnięcinę posypać dużą ilością soli i pieprzu.
Umieść marynatę i jagnięcinę w 1-galonowej torbie zamrażarki.
Rozłóż marynatę na wszystkie strony mięsa. Zamknąć worek i przechowywać w lodówce przez 1 do 2 godzin.
Wyjąć jagnięcinę z lodówki i odstawić do temperatury pokojowej (około 20 minut). Gdy gotowy do założenia na grillu, wyjąć z marynaty worka.
Aby ułatwić baranie włączenie grilla, możesz włożyć kilka szaszłyków przez jagnięcinę, w poprzek. (Wskazówka nauczył się od Rick Rodgers w Kingsford kompletny Grillowanie Cookbook.)
Przygotuj grill: jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, przygotuj węgle tak, aby były dwuwarstwowe po jednej stronie grilla i rzadko jednowarstwowe po drugiej stronie grilla (nazywa się to grillowaniem "bankowym").
Jeśli używasz grilla gazowego, rozgrzej grill na wysokości wszystkich palników, aby rozpocząć. Po początkowym brązowieniu zmniejszysz ciepło.
Jagnięcinę, tłustą stronę do dołu, położyć na grillu na gorącej stronie (węgle dwuwarstwowe). Dostaniesz prawdopodobnie dostać flareups, więc być przygotowany z tryskać butelkę wody lub kilka filiżanek wody (Jeśli za pomocą grilla węglowego) do kontroli płomieni w razie potrzeby. (Mój brat Matt przysięga potrząsając butelką piwa, którą pije, aby tryskać piwem na węgle, gdy jest to potrzebne do wybuchów.)
Podsmaż jedną stronę na 4 minuty, następnie odwróć jagnięcinę, aby przesmażyć drugą stronę na kolejne 4 minuty.
Przenieś do chłodnej strony grilla i zakończ gotowanie: jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, przenieś pieczeń na mniej gorącą stronę grilla. Jeśli używasz grilla gazowego, obniż ciepło do niskiego. Będziesz chciał utrzymać temperaturę 300-350°F.
Przykryć grill i niech gotować przez dodatkowe 35-45 minut (w zależności od tego, jak gruba, i ile funtów pieczeń jest), aż termometr mięsa włożony do najgrubszej części pieczeń rejestruje 120 ° F dla rzadkich lub 130 ° F dla średnio rzadkich.
Pozwól odpocząć przed cięciem:
Przenieś do deski do krojenia ze studnią, aby złapać soki. Przykryj folią aluminiową i pozostaw na 5-10 minut.
Usuń szaszłyki, jeśli używasz żadnego.
Pokroić w poprzek ziarna, plastry o grubości od 1/4 do 1/2 cala.
Plastry podawać na ciepłym półmisku; na plastry wlać soki mięsne.
Podawać z galaretką miętową lub chrzanem.