Grillowana noga z jagnięciny

Grillowana noga z jagnięciny
Grillowana noga z jagnięciny to danie główne, które serwuje 8. Na $3.19 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 266 kalorii, 37g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Mieszanka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, czosnek, liście rozmarynu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Ten przepis jest lubiany przez 309 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do 4 Lipca. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Grillowana Noga Z Jagnięciny, Grillowana Noga Z Jagnięciny, oraz Grillowana noga z jagnięciny.

Instrukcje

1
Zrobić marynatę: włożyć cebulę, czosnek, rozmaryn, skórkę z cytryny, ocet jabłkowy i oliwę z oliwek do robota kuchennego i pulsować, Aby połączyć. (Jeśli nie masz robota kuchennego, po prostu posiekaj cebulę, czosnek i rozmaryn bardzo dobrze i połącz z resztą.)
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Mielony Czarny Papier Do Smakuświeżo Mielony Czarny Papier Do Smaku
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Np. Palec Maślany, Grubo PosiekanyNp. Palec Maślany, Grubo Posiekany
1
Jagnięcinę posypać dużą ilością soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
2
Umieść marynatę i jagnięcinę w 1-galonowej torbie zamrażarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
3
Rozłóż marynatę na wszystkie strony mięsa. Zamknąć worek i przechowywać w lodówce przez 1 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4
Wyjąć jagnięcinę z lodówki i odstawić do temperatury pokojowej (około 20 minut). Gdy gotowy do założenia na grillu, wyjąć z marynaty worka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Aby ułatwić baranie włączenie grilla, możesz włożyć kilka szaszłyków przez jagnięcinę, w poprzek. (Wskazówka nauczył się od Rick Rodgers w Kingsford kompletny Grillowanie Cookbook.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Przygotuj grill: jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, przygotuj węgle tak, aby były dwuwarstwowe po jednej stronie grilla i rzadko jednowarstwowe po drugiej stronie grilla (nazywa się to grillowaniem "bankowym").
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Jeśli używasz grilla gazowego, rozgrzej grill na wysokości wszystkich palników, aby rozpocząć. Po początkowym brązowieniu zmniejszysz ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1
Jagnięcinę, tłustą stronę do dołu, położyć na grillu na gorącej stronie (węgle dwuwarstwowe). Dostaniesz prawdopodobnie dostać flareups, więc być przygotowany z tryskać butelkę wody lub kilka filiżanek wody (Jeśli za pomocą grilla węglowego) do kontroli płomieni w razie potrzeby. (Mój brat Matt przysięga potrząsając butelką piwa, którą pije, aby tryskać piwem na węgle, gdy jest to potrzebne do wybuchów.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Podsmaż jedną stronę na 4 minuty, następnie odwróć jagnięcinę, aby przesmażyć drugą stronę na kolejne 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
3
Przenieś do chłodnej strony grilla i zakończ gotowanie: jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, przenieś pieczeń na mniej gorącą stronę grilla. Jeśli używasz grilla gazowego, obniż ciepło do niskiego. Będziesz chciał utrzymać temperaturę 300-350°F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Przykryć grill i niech gotować przez dodatkowe 35-45 minut (w zależności od tego, jak gruba, i ile funtów pieczeń jest), aż termometr mięsa włożony do najgrubszej części pieczeń rejestruje 120 ° F dla rzadkich lub 130 ° F dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Pozwól odpocząć przed cięciem: 
6
Przenieś do deski do krojenia ze studnią, aby złapać soki. Przykryj folią aluminiową i pozostaw na 5-10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
7
Usuń szaszłyki, jeśli używasz żadnego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
8
Pokroić w poprzek ziarna, plastry o grubości od 1/4 do 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
9
Plastry podawać na ciepłym półmisku; na plastry wlać soki mięsne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
10
Podawać z galaretką miętową lub chrzanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
Galaretka MiętowaGalaretka Miętowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia51
Magazyn