Grillowana noga z jagnięciny

Grillowana noga z jagnięciny
Grillowana noga z jagnięciny to danie główne, które serwuje 8. Na $3.19 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 266 kalorii, 37g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Mieszanka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, czosnek, liście rozmarynu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Ten przepis jest lubiany przez 309 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do 4 Lipca. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Grillowana Noga Z Jagnięciny, Grillowana Noga Z Jagnięciny, oraz Grillowana noga z jagnięciny.

Instrukcje

1
Zrobić marynatę: włożyć cebulę, czosnek, rozmaryn, skórkę z cytryny, ocet jabłkowy i oliwę z oliwek do robota kuchennego i pulsować, Aby połączyć. (Jeśli nie masz robota kuchennego, po prostu posiekaj cebulę, czosnek i rozmaryn bardzo dobrze i połącz z resztą.)
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Mielony Czarny Papier Do Smakuświeżo Mielony Czarny Papier Do Smaku
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1
Jagnięcinę posypać dużą ilością soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2
Umieść marynatę i jagnięcinę w 1-galonowej torbie zamrażarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
3
Rozłóż marynatę na wszystkie strony mięsa. Zamknąć worek i przechowywać w lodówce przez 1 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Wyjąć jagnięcinę z lodówki i odstawić do temperatury pokojowej (około 20 minut). Gdy gotowy do założenia na grillu, wyjąć z marynaty worka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Aby ułatwić baranie włączenie grilla, możesz włożyć kilka szaszłyków przez jagnięcinę, w poprzek. (Wskazówka nauczył się od Rick Rodgers w Kingsford kompletny Grillowanie Cookbook.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
6
Przygotuj grill: jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, przygotuj węgle tak, aby były dwuwarstwowe po jednej stronie grilla i rzadko jednowarstwowe po drugiej stronie grilla (nazywa się to grillowaniem "bankowym").
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
7
Jeśli używasz grilla gazowego, rozgrzej grill na wysokości wszystkich palników, aby rozpocząć. Po początkowym brązowieniu zmniejszysz ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
1
Jagnięcinę, tłustą stronę do dołu, położyć na grillu na gorącej stronie (węgle dwuwarstwowe). Dostaniesz prawdopodobnie dostać flareups, więc być przygotowany z tryskać butelkę wody lub kilka filiżanek wody (Jeśli za pomocą grilla węglowego) do kontroli płomieni w razie potrzeby. (Mój brat Matt przysięga potrząsając butelką piwa, którą pije, aby tryskać piwem na węgle, gdy jest to potrzebne do wybuchów.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Podsmaż jedną stronę na 4 minuty, następnie odwróć jagnięcinę, aby przesmażyć drugą stronę na kolejne 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
3
Przenieś do chłodnej strony grilla i zakończ gotowanie: jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, przenieś pieczeń na mniej gorącą stronę grilla. Jeśli używasz grilla gazowego, obniż ciepło do niskiego. Będziesz chciał utrzymać temperaturę 300-350°F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
4
Przykryć grill i niech gotować przez dodatkowe 35-45 minut (w zależności od tego, jak gruba, i ile funtów pieczeń jest), aż termometr mięsa włożony do najgrubszej części pieczeń rejestruje 120 ° F dla rzadkich lub 130 ° F dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Pozwól odpocząć przed cięciem: 
6
Przenieś do deski do krojenia ze studnią, aby złapać soki. Przykryj folią aluminiową i pozostaw na 5-10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
7
Usuń szaszłyki, jeśli używasz żadnego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
8
Pokroić w poprzek ziarna, plastry o grubości od 1/4 do 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
9
Plastry podawać na ciepłym półmisku; na plastry wlać soki mięsne.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
10
Podawać z galaretką miętową lub chrzanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Koktajlowe Nadziewane PimientoOliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
Galaretka MiętowaGalaretka Miętowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia51
Magazyn