Grillowana noga z jagnięciny

Grillowana noga z jagnięciny
Grillowana noga z jagnięciny to danie główne, które serwuje 8. Na $3.19 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 266 kalorii, 37g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Mieszanka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, czosnek, liście rozmarynu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Ten przepis jest lubiany przez 309 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do 4 Lipca. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Grillowana Noga Z Jagnięciny, Grillowana Noga Z Jagnięciny, oraz Grillowana noga z jagnięciny.

Instrukcje

1
Zrobić marynatę: włożyć cebulę, czosnek, rozmaryn, skórkę z cytryny, ocet jabłkowy i oliwę z oliwek do robota kuchennego i pulsować, Aby połączyć. (Jeśli nie masz robota kuchennego, po prostu posiekaj cebulę, czosnek i rozmaryn bardzo dobrze i połącz z resztą.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Gorącej Soli2 łyżeczki Gorącej Soli
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1
Jagnięcinę posypać dużą ilością soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2
Umieść marynatę i jagnięcinę w 1-galonowej torbie zamrażarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
3
Rozłóż marynatę na wszystkie strony mięsa. Zamknąć worek i przechowywać w lodówce przez 1 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Wyjąć jagnięcinę z lodówki i odstawić do temperatury pokojowej (około 20 minut). Gdy gotowy do założenia na grillu, wyjąć z marynaty worka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
5
Aby ułatwić baranie włączenie grilla, możesz włożyć kilka szaszłyków przez jagnięcinę, w poprzek. (Wskazówka nauczył się od Rick Rodgers w Kingsford kompletny Grillowanie Cookbook.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
6
Przygotuj grill: jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, przygotuj węgle tak, aby były dwuwarstwowe po jednej stronie grilla i rzadko jednowarstwowe po drugiej stronie grilla (nazywa się to grillowaniem "bankowym").
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
7
Jeśli używasz grilla gazowego, rozgrzej grill na wysokości wszystkich palników, aby rozpocząć. Po początkowym brązowieniu zmniejszysz ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
1
Jagnięcinę, tłustą stronę do dołu, położyć na grillu na gorącej stronie (węgle dwuwarstwowe). Dostaniesz prawdopodobnie dostać flareups, więc być przygotowany z tryskać butelkę wody lub kilka filiżanek wody (Jeśli za pomocą grilla węglowego) do kontroli płomieni w razie potrzeby. (Mój brat Matt przysięga potrząsając butelką piwa, którą pije, aby tryskać piwem na węgle, gdy jest to potrzebne do wybuchów.)
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2
Podsmaż jedną stronę na 4 minuty, następnie odwróć jagnięcinę, aby przesmażyć drugą stronę na kolejne 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
3
Przenieś do chłodnej strony grilla i zakończ gotowanie: jeśli używasz grilla na węgiel drzewny, przenieś pieczeń na mniej gorącą stronę grilla. Jeśli używasz grilla gazowego, obniż ciepło do niskiego. Będziesz chciał utrzymać temperaturę 300-350°F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
4
Przykryć grill i niech gotować przez dodatkowe 35-45 minut (w zależności od tego, jak gruba, i ile funtów pieczeń jest), aż termometr mięsa włożony do najgrubszej części pieczeń rejestruje 120 ° F dla rzadkich lub 130 ° F dla średnio rzadkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
5
Pozwól odpocząć przed cięciem: 
6
Przenieś do deski do krojenia ze studnią, aby złapać soki. Przykryj folią aluminiową i pozostaw na 5-10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
7
Usuń szaszłyki, jeśli używasz żadnego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
8
Pokroić w poprzek ziarna, plastry o grubości od 1/4 do 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
9
Plastry podawać na ciepłym półmisku; na plastry wlać soki mięsne.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
10
Podawać z galaretką miętową lub chrzanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Koktajlowe Nadziewane PimientoOliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
Galaretka MiętowaGalaretka Miętowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia51
Magazyn