Grillowana noga jagnięcina z czosnkiem i rozmarynem

Grillowana noga jagnięciny z czosnkiem i rozmarynem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 332 kalorie, 39g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na $3.45 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz rozmaryn, noga jagnięcina, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Rozmaryn i czosnek Grillowana noga jagnięcina, Grillowana noga jagnięcina z czosnkiem i rozmarynem, oraz Grillowana noga jagnięca z rozmarynem, czosnkiem i musztardą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozprowadzić jagnięcinę na powierzchni roboczej. Za pomocą noża do trybowania lub parowania przeciąć między mięśniami i oddzielić je palcami. Odciąć nadmiar tłuszczu i chrząstki.
W dużym, płytkim naczyniu połączyć oliwę z oliwek, czosnek i rozmaryn.
Dodać jagnięcinę i obrócić do płaszcza.
Marynować w temperaturze pokojowej przez 4 godziny, obracając kilka razy.
Rozpal grilla. Jagnięcinę doprawić solą i pieprzem; nie zeskrobywać czosnku ani rozmarynu. Grilluj jagnięcinę na gorącym ogniu, często obracając, aż termometr natychmiastowy włożony do każdego kawałka zarejestruje 125 do 130 dla średnio rzadkich. Czasy będą się różnić w zależności od wielkości i kształtu nogi jagnięcej, w dowolnym miejscu od 8 minut dla 6-uncji kawałek do 20 minut dla 1 1/2-Funt kawałek.
Przełożyć jagnięcinę na deskę do rzeźbienia, przykryć luźno folią i odstawić na 15 minut. Jagnięcinę cienko pokroić i podawać.