Grillowana miecznik z salsą sałatkową grecką

Need a danie główne bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie? Grillowana miecznik z salsą sałatkową grecką może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 41g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 533 kalorie. Na 6,92 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Jeśli masz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, pieprz, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowana miecznik z salsą z awokado, Grillowana miecznik z salsą z papai, oraz Grillowane Steki Z Miecznika Z Salsą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz czosnek, sok z cytryny, 6 łyżek oliwy z oliwek i oregano w dużej plastikowej torbie z zamykanym zamknięciem.
Dodaj miecznika i marynować w lodówce, obracając worek raz lub dwa razy, przez 1 do 2 godzin.
Pomidory wrzucić z solą i odcedzić w durszlaku przez 15 minut. Osuszyć na ręcznikach papierowych. Czerwoną cebulę moczyć w lodowatej wodzie przez 20 minut.
Połącz pomidory, cebulę, ogórek, oliwki, rzodkiewki, fetę, kapary, ocet, a pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek w dużej misce. Dobrze wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Powinieneś mieć około 3 filiżanek.
Przygotuj ogień węglem drzewnym i pozwól węgłom spalić się do szarego popiołu. Lekko olej grill i ustawić około 4 cali od węgli. (Alternatywnie, rozgrzej dużą dobrze naoliwioną patelnię grillową lub rozgrzej brojlery i ustaw patelnię do pieczenia około 4 cali od ciepła.)
Z marynaty wyjąć rybę mieczową i osuszyć ręcznikami papierowymi. Doprawić z obu stron solą i pieprzem. Grill lub broil aż lekko rumiane i lekko twarde w dotyku, 4 do 5 minut na stronie.
Podawać na rozgrzanych talerzach z łyżką salsy.
Udekoruj każdą płytkę szczyptą rozdrobnionej bazylii.
Podawać pozostałą salsę na boku.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.