Grillowana kukurydza z majerankiem

Grillowana kukurydza z majerankiem
Potrzebujesz bezglutenowego i laktoowowegetariańskiego dania dodatkowego ? Grillowana kukurydza z majerankiem może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 260 kalorii , 5 g białka i 17 g tłuszczu . Za 1,72 dolara za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Można go spożywać o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Czwartego Lipca . Udaj się do sklepu i kup sok z limonki, sól, gałązki majeranku i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 38% . Ta ocena jest raczej słaba. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zerknij na podobne przepisy: Muffinki kukurydziane ze świeżą kukurydzą , Pierożki z kukurydzą, szczypiorkiem i cotiją w bulionie kukurydzianym i kokosowym oraz Sałatka ze świeżą grillowaną kukurydzą .

Instrukcje

1
Namocz kukurydzę w zimnej wodzie przez 20 minut. W międzyczasie w małej misce wymieszaj posiekany majeranek, sok z limonki, 1/3 szklanki masła i 1/4 łyżeczki soli; odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
MajeranekMajeranek
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Ostrożnie odklej łuski kukurydzy, zostawiając je na około 2,5 cm od spodu; usuń jedwab.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
3
Wymieszaj pozostałe masło i sól; rozsmaruj na kukurydzy. Na wierzchu ułóż gałązki majeranku. Zawiń kukurydzę w łupiny i zabezpiecz sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
4
Grilluj kukurydzę pod przykryciem na średnim ogniu przez 25–30 minut lub do miękkości, od czasu do czasu przewracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Wyjmij gałązki majeranku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
6
Podawać kukurydzę z odłożoną mieszanką masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn