Grillowana kukurydza z majerankiem

Potrzebujesz bezglutenowego i laktoowowegetariańskiego dania dodatkowego ? Grillowana kukurydza z majerankiem może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 260 kalorii , 5 g białka i 17 g tłuszczu . Za 1,72 dolara za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Można go spożywać o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Czwartego Lipca . Udaj się do sklepu i kup sok z limonki, sól, gałązki majeranku i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 38% . Ta ocena jest raczej słaba. Jeśli podoba Ci się ten przepis, zerknij na podobne przepisy: Muffinki kukurydziane ze świeżą kukurydzą , Pierożki z kukurydzą, szczypiorkiem i cotiją w bulionie kukurydzianym i kokosowym oraz Sałatka ze świeżą grillowaną kukurydzą .
Instrukcje
Namocz kukurydzę w zimnej wodzie przez 20 minut. W międzyczasie w małej misce wymieszaj posiekany majeranek, sok z limonki, 1/3 szklanki masła i 1/4 łyżeczki soli; odstaw.
Ostrożnie odklej łuski kukurydzy, zostawiając je na około 2,5 cm od spodu; usuń jedwab.
Wymieszaj pozostałe masło i sól; rozsmaruj na kukurydzy. Na wierzchu ułóż gałązki majeranku. Zawiń kukurydzę w łupiny i zabezpiecz sznurkiem kuchennym.
Grilluj kukurydzę pod przykryciem na średnim ogniu przez 25–30 minut lub do miękkości, od czasu do czasu przewracając.
Wyjmij gałązki majeranku.
Podawać kukurydzę z odłożoną mieszanką masła.