Grillowana kukurydza w stylu Oaxaca
Grillowana kukurydza w stylu Oaxaca może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 117 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, kukurydzę z uszami, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Węgiel Grillowany kurczak w stylu Sinaloa z grillowaną kukurydzą, czarną fasolą i Quinoa Relish, Kukurydza Grillowana Po Meksykańsku, oraz Grillowanie: Kukurydza Z Grilla Po Włosku.
Instrukcje
Przygotować gorący ogień, układając węgiel drzewny z jednej strony grilla, pozostawiając drugą stronę pustą. (W przypadku grilla gazowego, światło tylko jednej strony grilla.)
Usunąć ciężkie łuski zewnętrzne z kukurydzy; wyciągnąć łuski wewnętrzne.
Usunąć i wyrzucić jedwab. Wiązać wewnętrzne łuski razem ze sznurkiem.
W małej misce wymieszać majonez i śmietanę i odstawić.
Umieść parmezan, chili w proszku i kliny limonki w małych miseczkach i odstaw na bok.
Posmaruj każdą kolbę kukurydzy lekko sprayem do gotowania.
Kukurydzę posypać równomiernie solą i pieprzem. Umieść kukurydzę na ruszcie z grilla tak, aby wiązane łuski leżały na nieoświetlonej stronie, aby zapobiec spalaniu łusek.
Kukurydza grillowa, przykryta pokrywą grilla, na średnim ogniu (350-40
10 minut lub do złotego koloru, obracając się od czasu do czasu.
Na talerzu ułożyć grillowane kolby kukurydzy.
Kukurydzę rozprowadzić równomiernie mieszanką majonezu, posypać równomiernie serem i chili w proszku. Wycisnąć kliny wapna na kukurydzy.