Grillowana kukurydza w stylu Oaxaca

Grillowana kukurydza w stylu Oaxaca
Grillowana kukurydza w stylu Oaxaca może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 117 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, kukurydzę z uszami, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Węgiel Grillowany kurczak w stylu Sinaloa z grillowaną kukurydzą, czarną fasolą i Quinoa Relish, Kukurydza Grillowana Po Meksykańsku, oraz Grillowanie: Kukurydza Z Grilla Po Włosku.

Instrukcje

1
Przygotować gorący ogień, układając węgiel drzewny z jednej strony grilla, pozostawiając drugą stronę pustą. (W przypadku grilla gazowego, światło tylko jednej strony grilla.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Usunąć ciężkie łuski zewnętrzne z kukurydzy; wyciągnąć łuski wewnętrzne.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
3
Usunąć i wyrzucić jedwab. Wiązać wewnętrzne łuski razem ze sznurkiem.
4
W małej misce wymieszać majonez i śmietanę i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Umieść parmezan, chili w proszku i kliny limonki w małych miseczkach i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Chili W ProszkuChili W Proszku
Klin WapiennyKlin Wapienny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Posmaruj każdą kolbę kukurydzy lekko sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
KukurydzaKukurydza
7
Kukurydzę posypać równomiernie solą i pieprzem. Umieść kukurydzę na ruszcie z grilla tak, aby wiązane łuski leżały na nieoświetlonej stronie, aby zapobiec spalaniu łusek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
8
Kukurydza grillowa, przykryta pokrywą grilla, na średnim ogniu (350-40
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
9
10 minut lub do złotego koloru, obracając się od czasu do czasu.
10
Na talerzu ułożyć grillowane kolby kukurydzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza
11
Kukurydzę rozprowadzić równomiernie mieszanką majonezu, posypać równomiernie serem i chili w proszku. Wycisnąć kliny wapna na kukurydzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Klin WapiennyKlin Wapienny
MajonezMajonez
SerSer
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
KukurydzaKukurydza
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn