Grillowana Karaiby wieprzowina z salsą ananasową

Grillowana Karaiby wieprzowina z salsą ananasową
Przepis Grillowana Karaiby wieprzowina z ananasem Salsan jest gotowy w około 9 godzin i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników kuchni środkowoamerykańskiej. Ten przepis służy 6. To danie główne ma 273 kalorie, 37g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 1,91 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz paprykę, oliwę z oliwek, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Karaiby Grillowana polędwiczka wieprzowa z grillowaną salsą ananasową, Karaiby wieprzowina z salsą awokado-ananasową, oraz Karaiby Jerk łosoś Tostadas z grillowanym ananasem brzoskwinia Salsa kokosowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej plastikowej torbie do przechowywania żywności, wymieszaj składniki marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Umieść polędwiczki wieprzowe w torbie; uszczelnij torbę i odwróć się do płaszcza. Przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin lub na noc marynować, obracając worek raz lub dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwiczki WieprzowePolędwiczki Wieprzowe
3
Grill gazowy lub węglowy do gotowania pośredniego zgodnie z zaleceniami producenta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Wyjąć wieprzowinę z marynaty; wyrzucić marynatę. Przed gotowaniem na pośrednim ogniu umieść wieprzowinę na grillu bezpośrednio na średnim ogniu. Przykryć grill; gotować 5 minut. Skręcić wieprzowinę; gotować 5 minut po drugiej stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Aby gotować na pośrednim ogniu, przenieś częściowo ugotowaną wieprzowinę na nieogrzewaną stronę dwupalnikowego grilla gazowego lub na patelnię ociekową na grillu węglowym. (Jeśli używasz jednopalnikowego grilla gazowego, gotuj na małym ogniu.) Cover grill; gotować 25 do 30 minut dłużej lub aż wieprzowina ma lekki rumieniec różowy w środku i mięso termometr wstawiony w środku czyta 71°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowana WieprzowinaGotowana Wieprzowina
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
6
Tymczasem w średniej misce wymieszaj wszystkie składniki salsy z wyjątkiem oleju. Wymieszać z olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Umieść wieprzowinę na desce do krojenia; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
8
Pokroić po przekątnej na plasterki; podawać z salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pakowany brązowy cukierpakowany brązowy cukier596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.duże ząbki czosnku, drobno posiekaneduże ząbki czosnku, drobno posiekane21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.cynamon mielonycynamon mielony21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kminek mielonykminek mielony3(zima)jalapeño chiles, sadzone, posiekane (ojalapeño chiles, sadzone, posiekane (o1kilogramypolędwiczki wieprzowe każda), przycięte z tłuszczupolędwiczki wieprzowe każda), przycięte z tłuszczu1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekany świeży ananasposiekany świeży ananas596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana czerwona paprykaposiekana czerwona papryka11 funt cukinii,pokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia43
Magazyn