Grillowany bakłażan - kanapka Pesto wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 611 kalorii. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Jeśli masz sól i pieprz, pomidory romskie, smukłą bagietkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do 4 Lipca. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest dobre. Spróbuj Kanapka z grillowanym bakłażanem z Pesto, pomidorami i świeżą mozzarellą (dzieci gotują w poniedziałek), Kanapka Z Bakłażanem Pesto, oraz Kanapka z bakłażanem: pieczona, skropiona pesto z jarmużu dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przyciąć i wyrzucić łodygi bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
2
Pokroić każdy bakłażan wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
3
Posmaruj plastry z każdej strony lekko oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4
Połóż bakłażana na grillu na solidnym łóżku z gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); zamknij pokrywę na grillu gazowym. Gotować, obracając w razie potrzeby, aż bakłażan jest rumiane z obu stron i miękkie po naciśnięciu, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
5
Posypać lekko solą i pieprzem; przenieść na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
6
W 10-do 12-calowej patelni na średnim ogniu, gotować boczek, aż rumiane i chrupiące, o 8 protokół, obracając plastry w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
7
Odcedzić boczek na ręcznikach i wyrzucić tłuszcz na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
8
Bagietkę przeciąć na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bagietka
9
Na pokrojone boki bagietki rozłożyć pesto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bagietka
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
10
Ułóż plastry bakłażana na dolnej połowie bagietki i przykryj boczkiem, pomidorami, serem i rukolą. Ułóż górną połowę bagietki na miejscu i mocno dociskając kanapkę, pokrój na 4 równe porcje ząbkowanym nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bagietka
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Piersi Z Kurczaka Z Rożna
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego