Grillowana kanapka z bakłażanem i zielonymi pomidorami z pastą Dijon-rozmaryn
Grillowana kanapka z bakłażanem i zielonymi pomidorami z pastą Dijon-rozmaryn to Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 172 kalorie, 6G białka, oraz 9g tłuszczu. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz chleb na zakwasie, sól, 2 łyżeczki rozmarynu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 38%. Spróbuj Grillowana kanapka z serem z zielonym pomidorem i dżemem Jalapeno, Grillowana kanapka z Brie i kozim serem z boczkiem i zielonym pomidorem, oraz Bakłażan i suszone na słońcu pomidory dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać obie strony każdego plasterka bakłażana solą.
Umieść plasterki bakłażana na ręcznikach papierowych; odstawić 20 minut. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Połączyć majonez i kolejne 5 składników (majonez przez czosnek) w średniej misce.
Wyjąć 1/4 szklanki mieszanki majonezu; odstawić.
Dodać rukolę do mieszaniny majonezu w misce; wrzucić delikatnie.
Płaszcz po obu stronach plastrów bakłażana sprayem do gotowania.
Miejsce na stojaku grill, i grill 5 minut z każdej strony lub aż lekko rumiane.
Bakłażan przenieść na talerz. Obie strony plasterków pomidora posmarować sprayem do gotowania.
Umieść plasterki pomidora i kromki chleba na stojaku do grillowania; grill 2 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy pomidor będzie miękki, a chleb lekko rumiany.
Na każdym z 4 talerzy umieść 1 kromkę chleba. Top każdy plaster z 1/3 szklanki mieszaniny rukoli, 2 plastry bakłażana, 2 plastry pomidora, i 1 łyżka sera koziego.
Mżawka 1 łyżka reserved mieszankę majonezu na każdej porcji. Top z pozostałych kromek chleba.