Grillowana chrupiąca surówka

Grillowana chrupiąca surówka Coleslaw to bezglutenowa, bezmleczna, laktoowowegetariańska i wegańska potrawa na 4 porcje. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 21 g tłuszczu i łącznie 229 kalorii . Za 64 centy za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako bardzo niedrogi dodatek. Udaj się do sklepu i kup musztardę dijon, oliwę z oliwek, cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Czwartego Lipca . 84 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 23 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 69% , co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Indyjska surówka z kapusty , Azjatycka surówka z pieczonym łososiem i Surówka z kapusty z kolendrą i limonką .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Połóż kawałki kapusty na blasze do pieczenia i skrop je olejem roślinnym z obu stron.
Posyp cukrem, solą i pieprzem, a następnie wymieszaj, aby pokryć. Grilluj kapustę przez 4 minuty z każdej strony lub łącznie 8 minut, obracając raz lub do momentu, aż brzegi zaczną więdnąć, ale większość kapusty pozostanie chrupiąca.
Zdejmij kapustę z grilla i pozwól jej ostygnąć przez kilka minut. W międzyczasie przygotuj winegret w średniej misce, ubijając skórkę pomarańczową, musztardę Dijon i sok pomarańczowy z oliwą z oliwek, aż powstanie emulsja.
Dodaj sól i pieprz do smaku. Pokrój grillowaną kapustę, usuwając głąb, i włóż do miski z dressingiem.
Dodaj pietruszkę i cebulę dymkę i wymieszaj.