Grillowana Bliskowschodnia Baba Ghanoush
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać grillowane Bliskiego Wschodu Baba Ghanoush spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.25 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 361 kalorii, 8G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni middl eastern. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz tahini, sok z cytryny, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Baba Ghanouj-Bliskowschodni Bakłażan, Baba Gannoujh-Bliskowschodni Bakłażan, oraz Grillowane Klopsiki Z Indyka Z Bliskiego Wschodu.
Instrukcje
Przekłuj bakłażany w kilku miejscach widelcem, więc para musi gdzieś iść, gdy je gotujesz.
Dla smoky smak, który doda głębi do gotowego naczynia, grill bakłażany na bardzo gorącej, naoliwionej patelni grill (lub grill), aż skórki są pomarszczone i czarne, a bakłażany pomarszczone i miękkie; obracając często. (Jeśli wolisz, piecz bakłażany w rozgrzanym piekarniku 400 stopni F przez 30 minut.)
Gdy bakłażany są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie, rozłóż je i zgarniaj miąższ, odrzucając skórę i jak najwięcej nasion.
W robocie kuchennym, połączyć czosnek, tahini, sok z cytryny i pietruszki; puree, aż będzie gładka.
Dodać miąższ bakłażana; doprawić kminkiem, solą i pieprzem; pulsować kilka razy, aby uzyskać gruby, grubszy puree.
Wlać olej i ponownie pulsować, Aby włączyć. Smak i dostosować przyprawy, w razie potrzeby.
Wlać do miski i udekorować posiekanymi pistacjami.
Podawać z klinami pita do zanurzania.