Grillowana Azjatycka sałatka ze szpinakiem

Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Grillowany Azjatycki stek i sałatka ze szpinakiem może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 273 kalorie, 14g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka szpinaku baby, brązowy cukier, sos sojowy, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Azjatycka Sałatka z grilla z Manchego, Grillowany stek Azjatycki z sałatką z Mango, oraz Grillowana Sałatka Stekowo-Kukurydziano-Szpinakowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić liście w dużej salaterce; odstawić.
Wymieszać 2 łyżki oliwy z oliwek, czosnek, sok z limonki, cukier i sos sojowy w małej misce; odstawić.
Podgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na żeliwnej patelni lub patelni grillowej na przygotowanym grillu. Gdy olej jest gorący, ale nie pali, podsmaż cebulę, stale mieszając, przez 3 minuty.
Cebulę przełożyć do miski ze szpinakiem.
Dodaj pozostałe 1 łyżka oliwy z oliwek na patelni. Podsmaż stek na średnim ogniu około 3 minut na stronę lub do średnio rzadkich.
Wyjmij patelnię z ognia i natychmiast przenieś stek na deskę do krojenia; pozwól odpocząć.
Powrót patelni do ciepła, i dodać mieszankę sojowo-wapienną do patelni; włączyć ciepło do średnio-wysokiej. Deglaze patelni mieszając stale i poluzowania brązowe kawałki na dole. Przykryć i ogrzać.
Pokrój stek tak cienko, jak to możliwe, krojenie na ziarno i ułóż na cebuli i zieleni.
Skropić sosem i udekorować gałązką kolendry.
Posypać orzeszkami ziemnymi (w razie potrzeby).
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Flora Springs Napa Valley Merlot]()
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.