Grejpfrutowa Tarta Szachowa
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 329 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 74 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, białka, mączkę kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Karmelowa Tarta Szachowa, Chewy Chess Tarta, oraz Karmelowa Tarta Szachowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozwiń kawałki i układaj na lekko posypanej mąką powierzchni.
Rolka piecrusts do 14-x 10-calowy owal. Dopasuj piecrust do lekko nasmarowanej 12-x 8-calowej prostokątnej patelni z wyjmowanym dnem; naciśnij na karbowane krawędzie. Odciąć nadmiar skórki. Linia piecrust z folii aluminiowej lub pergaminu, i wypełnić odważnikami ciasta lub suszonej fasoli.
Umieść patelnię na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 425 przez 10 minut.
Usuń wagi i folii, i piec 7 do 8 Więcej minut lub aż rumiane. Ostudzić całkowicie na blasze do pieczenia na stojaku z drutu (około 15 minut). Zmniejsz temperaturę pieca do 30
W międzyczasie zetrzyj skórkę z grejpfruta na równą 1 łyżeczkę. Obrać grejpfruta; przekrój nad miską, aby złapać sok, rezerwując 1/3 szklanki soku i segmentów oddzielnie. Zachowaj pozostały sok do innego użycia.
Skórkę i sól ubić na 1/3 szklanki soku.
Ubij razem białka i żółtka w dużej misce, aż kremowy i jasny kolor; ubić śmietaną i masłem.
W średniej misce wymieszać cukier, mąkę i mąkę kukurydzianą. Stopniowo ubijać mieszaninę cukru w mieszaninę jaj, jedną trzecią na raz, aż do wymieszania.
Ubić w mieszaninie soku grejpfrutowego. Łyżka nadziewana do schłodzonej skorupy tartej.
Piec w temperaturze 300 przez 20 minut; wyjąć z piekarnika i ułożyć kawałki grejpfruta na tarcie.
Piec 30 do 35 więcej minut lub aż owoce są rumiane i napełniania jest ustawiony. Ostudzić tartę na stojaku z drutu 1 godzinę przed podaniem.