Grejpfrut Kurczak Z Grilla
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Grejpfrut Grillowany kurczak może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.16 za porcję. Jedna porcja zawiera 226 kalorii, 17g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, oliwę z oliwek, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowane piersi z kurczaka z grejpfrutową glazurą, Grillowany Różowy Grejpfrut, oraz Grillowane krewetki z grejpfrutowym sosem BBQ dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj grejpfruta. Sok z jednego grejpfruta do płynnej miary. Na drugim grejpfrucie pokrój spód i górę, aby wyrównać go, a następnie zaczynając od góry, gdzie kończy się biały rdzeń, a zaczyna różowy miąższ, przetnij między 2 warstwami pod kątem od góry do dołu, aby usunąć skórę i odsłonić miąższ, upewniając się, że odetniesz wszystkie żywe białe części. Trzymając grejpfruta w jednej ręce, zwolnij kliny, używając noża do krojenia po obu stronach każdego segmentu.
Umieść te kliny w średniej patelni saute. Wyciśnij pozostały miąższ i membrany grejpfruta, aby uwolnić sok do miski.
Trzepaczka do połączenia, a następnie do smaku. W razie potrzeby dodaj łyżeczkę lub więcej brązowego cukru, aby zabrać tartę grejpfruta.
Wlać połowę mieszanki do patelni saute z klinami grejpfruta. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i gotować, aż płyn zmniejszy się i lekko zagęszczony, o 8 protokół.
Do pozostałej połowy dodać olej, 1 łyżeczkę soli i kilka mielonych czarnego pieprzu.
Trzepaczka do połączenia i wlać do plastikowej torebki.
Dodać kurczaka, zapieczętować i wrzucić trochę przed odpoczynkiem na blacie przez 25 do 30 minut. Uwaga kucharza: jeszcze trochę, a kwas w soku grejpfrutowym "ugotuje" kurczaka w marynacie i go zniszczy.
Rozgrzej patelnię grillową do średniej wysokości i lekko posmaruj olejem.
Wyjmij kurczaka z plastikowej torebki i strząśnij nadmiar marynaty.
Umieść gładką stronę na grillu i gotuj 2 do 3 minut, następnie odwróć i gotuj 2 minuty więcej.
Wyjąć na talerz i polać sosem grejpfrutowym.