Green Goddess Rice
Green Goddess Rice to bezglutenowe i wegańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 287 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 12 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sok z cytryny, liści bazylii, pieprzu i kilku innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Sprawdza się jako tania przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Extra-Zielony Zielony Dip Bogini, Zielona Bogini Dip, oraz Zielona Bogini Dip.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Przynieś ryż, 3 szklanki wody i szczyptę soli do wrzenia w średnim rondlu na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do delikatnego dusić, mieszać, przykryć i gotować, aż woda zostanie całkowicie wchłonięta, 15 do 18 minut.
Wyjąć z ognia i odstawić pod przykryciem na 10 minut.
W międzyczasie włóż awokado, Bazyl, sok z cytryny, olej i 1/4 szklanki wody do słoika blendera i przecieru; obficie dopraw solą i pieprzem.
Dodać więcej wody i puree, aż mieszanina jest konsystencja kwaśnej śmietany.
Ryż puch widelcem i delikatnie złożyć zielony dressing do ciepłego ryżu. Smak i dodać więcej soli i pieprzu, jeśli to konieczne.