Greckie warzywa
Greek Vegetables to przepis na dania bezglutenowe, bezmleczne, wegetariańskie i w pełni 30, którego szukasz. Za 1,04 dolara za porcję otrzymujesz dodatek dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 15 g tłuszczu i łącznie 341 kalorii . Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Udaj się do sklepu i kup cukinię, oliwę z oliwek, sól i pieprz mielony oraz kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 45 minut . Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niesamowitą ocenę Spoonacular wynoszącą 94% . Jedna zupa na dwa sposoby: warzywa w kawałkach i krem z warzyw , makaron z pieczonymi warzywami i greckimi oliwkami oraz kuskus ze smażonymi warzywami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Podsmażaj czosnek, oregano, sól, pieprz i oliwę z oliwek w dużej patelni na średnim ogniu, mieszając, przez 1 minutę, aż do uzyskania przyjemnego aromatu.
Dodaj ziemniaki, pieczarki i cukinię. Przykryj patelnię i gotuj warzywa na dużym ogniu przez 5 minut. Wymieszaj, załóż pokrywkę i zmniejsz ogień do średniego. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie, około 15 minut.