Greckie Kaboby jagnięce z jogurtem-miętową salsą Verde

Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Greckie Kaboby jagnięce z jogurtowo-miętową salsą Verde mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 372 kalorie, 15g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz grecki jogurt, oregano, miętę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć grecki jogurt można śledzić to danie główne z Greckie Ciastka Jogurtowe jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 13 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Stelaż jagnięcy z Baby rzepa i mięta Salsa Verde, Pieczeń z jagnięciny z salsą cytrynowo-miętową Verde, oraz Grecka jagnięcina z sosem jogurtowo-miętowym.
Instrukcje
Rozmarynowe szaszłyki moczyć w wodzie przez 30 minut. W międzyczasie w szklanej misce ubić czosnek, tymianek, oliwę z oliwek, ocet sherry, sól i pieprz. Wrzucić kawałki jagnięciny do marynaty i pozostawić do marynaty w temperaturze pokojowej przez 30 minut. Po zamarynowaniu jagnięciny nawlecz na gałązki rozmarynu.
Podczas gdy jagnięcina jest marynowania, przygotować salsa verde umieszczając sok z cytryny, oliwa z oliwek, jogurt, czosnek, sól, mięta, oregano, pietruszka, kapary, i filet anchois w misce blendera. Zmiksować na gładką masę, następnie przelać do naczynia i odstawić.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu.
Ugotować szaszłyki jagnięce, obracając od czasu do czasu, aż nie będą już różowe, około 8 minut.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Teutonic Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD z oceną 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD]()
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Ta mieszanka "1787" Pinot Noir / Gamay jest przeciwną częścią naszej mieszanki" 459". Jedyną różnicą między dwoma winami (oba wykonane z tych samych owoców) są naczynia używane do ich produkcji. "1787" fermentowano i starzono w neutralnych dębowych beczkach. Różnica w smaku i zapachu jest niesamowita i wystarczy spróbować je obok siebie, aby zobaczyć na własne oczy. W roku 1787 wydano dekret o usunięciu wszystkich czerwonych odmian winorośli w dolinie Mozeli i zastąpieniu ich winoroślami Riesling. Z czasem prawo to zanikło, a czerwone odmiany powoli zostały ponownie posadzone w regionie.