Grecki Chleb Wielkanocny (Tsoureki)
Grecki chleb wielkanocny (Tsoureki) może być tylko chleb, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 311 kalorii, 7G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany cukier, migdały, żółtko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tsoureki (Grecki Chleb Wielkanocny), Grecki Chleb Wielkanocny [Tsoureki], oraz Grecki chleb wielkanocny-Tsoureki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu podgrzać 3/4 szklanki mleka, aż będzie ciepłe w dotyku, ale nie gorące (około 41° do115 na termometrze natychmiastowego odczytu).
Przełożyć ciepłe mleko do dużej miski i posypać drożdże na wierzchu. Odstawić na około 15 minut, aby aktywować drożdże.Przesiać mąkę, cukier, sól, mahlepi (jeśli używasz), i mastic (jeśli używasz) razem do dużej miski; zestaw aside.In mały rondel, roztopić 7 łyżek masła.
Niech masło ostygnie, a następnie przenieść do średniej miski.
Dodać jajka i skórkę pomarańczową i ubić razem. Wymieszać mieszaninę jaj w mieszaninie drożdży, aż do połączenia.Za pomocą łyżki wymieszać mieszaninę mąki z mieszaniną drożdżowo-jajkową, aż do połączenia. Obrócić ciasto na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i ugniatać, aż będzie gładkie, posypując dłonie i powierzchnię w razie potrzeby, około 10 minut.Płaszcz blachy do pieczenia i 16-calowy kawałek folii z pozostałym 1 łyżka masła. Ustaw ciasto na blasze do pieczenia i przykryj je folią, masłem w dół.
Odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi się rozmiar, około 2 godzin.
Zdjąć folię i odstawić na bok. Podzielić ciasto na 3 równe kawałki (około 12 uncji każdy).
Zwiń kawałki W 1-1 / 4-by-16-1/2-calowe liny. Uszczypnij wszystkie 3 kawałki razem na jednym końcu, aby je zabezpieczyć, a następnie oplot liny, splatając czerwone jajko na twardo (jeśli używasz) w chleb. Uszczypnij drugi koniec Lin, aby zabezpieczyć oplot. Ułóż plecione ciasto na przygotowanej blasze do pieczenia, przykryj masłem folią (strona masła w dół) i odstaw w ciepłe miejsce, aż podwoi się jej rozmiar, około 1 godziny. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak w middle.In małą miskę, ubić razem żółtko i pozostałą 1 łyżkę mleka. Pędzlem do ciasta równomiernie wymieszać masę jajeczną na wyrośniętym cieście, następnie posypać migdałami, delikatnie wciskając orzechy do ciasta.
Piec, aż chleb jest rumiane i temperatura wewnętrzna osiągnie 88° na natychmiastowy odczyt termometru, około 30 minut.